Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DĂNCILĂ, DACĂ MOŢIUNEA VA TRECE: Voi lupta din opoziţie să câştigăm prezidenţialele şi să revenim la guvernare

D.V.
Politică /

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi seară că în cazul în care moţiunea de cenzură la adresa Guvernului pe care-l conduce va trece în Parlament, va lupta şi mai mult, din opoziţie, pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale şi revenirea PSD la guvernare.

"Este nerealist acest scenariu şi vă spun de ce. În primul rând, organizaţiile, primarii nu vor lupta şi nu vor aduce voturi pentru alt candidat decât al PSD. În al doilea rând, să presupunem că trece moţiunea, voi lupta şi mai mult, din opoziţie, să câştigăm prezidenţialele şi să revenim din nou la guvernare. Este singura alternativă pe care o au primarii, singura alternativă pe care o au preşedinţii de organizaţii de a reveni. Dacă nu vroiau, nu mă susţineau, dar este interesul lor în primul rând şi atunci vom avea şi comparaţie să vedem ce fac cei care vin, ce-şi asumă. 'A!', vor spune, 'vechea moştenire!', a susţinut Viorica Dăncilă la România Tv, întrebată cum vede varianta ca, în cazul în care moţiunea de cenzură trece, PSD să decidă să-l susţină pe Mircea Diaconu la prezidenţiale drept candidat al stângii.

Întrebată dacă va fi, totuşi, împăcată cu ideea că va fi un premier cu pârghii reduse, în cazul în care pică Guvernul în urma moţiunii de cenzură, ea a spus: "Ştiu ce ar însemna acest lucru, nu ar fi o situaţie confortabilă, nu mai am voie să dau ordonanţe de urgenţă, decât hotărâri de guvern, dar, în acelaşi timp, sunt un om responsabil, ţin la responsabilitatea acestei ţări şi ţin la imaginea acestei ţări".

"Nu aş putea să las ţara în haos, ne uităm de jur împrejur ce se întâmplă, ne uităm la câtă nevoie de stabilitate avem. Am crescut valul de încredere pe plan extern, avem investiţii mult mai mari, avem cerinţe pentru investiţii mult mai mari. Ce facem acum, aruncăm ţara în haos? Lipsa de predictibilitate... Toate aceste lucruri nu vreau să le creez în ţara mea. Dincolo de mine, dincolo de premierul Viorica Dăncilă, important este ce se va întâmpla cu această ţară, ce se va întâmpla cu miile de familii care au speranţe, ce se va întâmpla cu pensionarii acestei ţări, pentru mine acest lucru este foarte important. Pensionarii trebuie să-şi primească în continuare pensiile şi pentru asta trebuie să rămân acolo, ca să am deciziile, pentru că avem banii. Îi sperie degeaba", a afirmat Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai mare greseala in aceste momente de suspans macroeconomic este sa vi la putere fara alegeri parlamentare (anticipate sau nu) si fara sa ai o majoritate clara si sigura in parlament.

    Nu inteleg rostul acestei motiuni de cenzura, Iohannis oricum iese presedinte, cu sau fara motiune. Ce veti face domnilor de la PNL si USR cu cartoful fierbinte al guvernarii pana la urmatoarele alegeri parlamentare pe care le veti pierde copios, spre marea bucurie a domnilor Ponta, Tariceanu si a PSD? Ati uitat lectia alegerilor din 2016, alegeri pierdute copios dupa „guvernul meu” Ciolos ? 

    PARLAMENTUL E CANCER

    PARLAMENTUL E PUTRED : PREȘEDINTE : CUMPĂNAȘU CU IQ-UL MEGAAAAAA!!!!  

    Adio prezidentiale si guvernare ,posibil reverire in grup in videle...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie