Abonament gratuit

Dăncilă, despre îngheţarea salariilor: Speculaţii nefondate

I.D.
Politică /

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Actualizare - Dăncilă: Continuăm programul Start Up Nation într-o formă simplificată, care să răspundă mai bine aşteptărilor tinerilor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, în debutul şedinţei de Guvern că programul Start Up Nation va continua "într-o formă simplificată, care să răspundă mai bine aşteptărilor tinerilor". Vor primi finanţare 10.000 de proiecte, iar fiecare beneficiar va putea primi 200.000 de lei.

Premierul a precizat că se va acorda o atenţie mai mare dezvoltării afacerilor în zonele ţării în care numărul întreprinderilor mici şi mijlocii este mai scăzut.

În plus, este vizată o susţinere mai puternică a antreprenorilor prin eliminarea unor proceduri administrative şi acordarea unor sume de finanţare sub formă de avans.

--------

Majorarea salariului minim va fi discutată în şedinţa de Guvern de astăzi şi va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. Ea a catalogat drept "speculaţii nefondate" informaţiile potrivit cărora salariile şi pensiile vor fi îngheţate anul viitor.

"Adoptăm acest act având în vedere Ordonanţa de Urgentă prin care am modificat Codul Muncii şi am introdus noţiunea de salariu minim diferenţiat. Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.080 de lei reprezintă o creştere de 9,47 la sută, iar nivelul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare şi vechime în muncă de cel puţin un an reprezintă o creştere de 23,68 la sută", a spus, vineri, Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Dăncilă a ţinut să sublinieze că salariile din sistemul bugetar "vor continua să crească potrivit legii salarizării unitare adoptată de Parlament ", precizând că, la construirea bugetului pentru anul viitor, se are în vedere această majorare a salariilor din sistemul public, dar şi a veniturilor pensionarilor.

"Cu alte cuvinte, salariile şi pensiile nu vor şi îngheţate, vor creşte, aceasta pentru că au apărut în spaţiul public anumite informaţii care pot crea incertitudine şi cred că nu este drept să ne jucăm cu sentimentele pensionarilor, ale salariaţilor şi să ducem în spaţiul public informaţii eronate", a mai spus Dăncilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS