DANIEL BĂLUŢĂ:"Avem nevoie de PNRR şi de programe guvernamentale menite să creeze locuri de muncă noi şi bine plătite"

G.B
Politică / 23 august 2021

Daniel Băluţă

Daniel Băluţă

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a afirmat, astăzi, că autorităţile locale au nevoie de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi de programe guvernamentale menite să creeze locuri de muncă noi şi bine plătite, potrivit Agerpres.

"Aşteptăm cu nerăbdare adoptarea PNRR, acesta contribuind, de asemenea, la dezvoltarea unor astfel de comunităţi, comunităţi în care statul român, atât prin autorităţile centrale, cât şi prin autorităţile locale, trebuie să investească. Tot aşa cum astăzi în Sectorul 4 nu mai discutăm despre străzi fără apă şi canal, tot aşa cum investiţiile pe care le avem în Educaţie au crescut exponenţial în ultimii ani, avem nevoie de sprijin guvernamental pentru a veni în sprijinul acestor comunităţi şi noi, la rândul nostru. Avem nevoie de PNRR, avem nevoie de programe guvernamentale menite să stimuleze incluziunea socială, programe guvernamentale menite să creeze locuri de muncă noi şi bine plătite", a declarat Băluţă, la inaugurarea unei grădiniţe, după reabilitare.

Grădiniţa "Panseluţa" are o capacitate de 150 de locuri şi pentru modernizare au fost investiţi aproximativ 1 milion de euro. "Începând cu data de 13 septembrie, este gata să-i primească pe copii. Nu discutăm, însă, despre orice grădiniţă. (...) Ne găsim, aici, în Drumul Creţeştilor, care reprezintă una dintre cele mai sărace zone din Sectorul 4. Din acest motiv, a reprezentat pentru noi, pentru comunitatea noastră, o urgenţă intervenţia în această zonă şi sunt convins că în următoarea perioadă, în maximum doi, trei ani, totul se va schimba aici", a susţinut primarul.

Potrivit acestuia, finanţarea s-a făcut în proporţie de 30% Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, iar diferenţa a provenit de la bugetul local.

"Prin conlucrarea între autorităţile locale şi autorităţile centrale se obţin rezultate. În această zonă avem nevoie de cât mai multe unităţi şcolare de asemenea calitate, pentru că singura şansă pe care România şi, implicit, comunităţile pe care fiecare dintre noi le reprezentăm, o au o reprezintă Educaţia", a transmis Daniel Băluţă.

El a anunţat că, în maximum două luni, în apropiere, va fi dată în folosinţă o altă grădiniţă reabilitată cu fonduri europene.

"Împreună cu ajutorul de la Uniunea Europeană, împreună cu banii de la Ministerul Dezvoltării, cu bani guvernamentali şi împreună cu bugetul local am reuşit, în primă fază, să renovăm această grădiniţă. La câţiva metri lucrăm la o altă grădiniţă pe care o realizăm din bani europeni şi care va fi gata în maxim două luni. De asemenea, am renovat din bani europeni un liceu printr-un grup de acţiune locală, printr-un GAL am reuşit să reabilităm o parte din blocuri şi să contribuim din bugetul local la contractarea tuturor blocurilor din această zonă, tocmai pentru că trebuie să schimbăm fundamental condiţiile de viaţă din această comunitate. De asemenea, am realizat un centru de zi, care este menit să combată problemele caracteristice ale acestei zone. În primul rând, ne interesează să prevenim abandonul şcolar, să stimulăm intruziunea socială şi să venim în ajutorul tuturor persoanelor vulnerabile", a afirmat primarul Sectorului 4.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro