Antibiotice Iaşi

Daniel Dăianu: România trebuie să aibă o dată "realistă" de aderare la euro

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA / 27 octombrie 2011

Daniel Dăianu: România trebuie să aibă o dată "realistă" de aderare la euro

Ţara noastră trebuie să aibă o dată realistă de aderare la zona euro, iar economia trebuie să fie pregătită pentru acest pas, a declarat, ieri, Daniel Dăianu, profesor de economie, la o conferinţă organizată de Banca Mondială.

Domnia sa a precizat: "Nu ne alăturăm la zona euro până când nu suntem pregătiţi. Până când nu se ajustează criza din zona euro, România ar trebui să aibă o dată realistă de aderare la zona euro. Economia României trebuie să fie pregătită ca să adere la zona euro".

Domnia sa a subliniat că i-ar plăcea să vadă cum Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional sfătuiesc Guvernul "să aducă" ţara noastră în zona euro.

Daniel Dăianu a atras atenţia şi asupra fragilităţii creşterii economice de la noi, care a dus la deficite bugetare mari, pe parcursul ultimilor ani. Profesorul de economie a adăugat că rata de creştere economică a fost diminuată şi ne aşteaptă "un proces de eroziune dacă nu ne revenim".

Domnia sa a declarat că ţinta de deficit bugetar care să se situeze sub nivelul de 3%, în 2012, arată bine la prima vedere, dar trebuie să ne gândim la remedierea fiscală care nu include şi "ineficienţele" sectorului public.

Referindu-se la contextul economic internaţional actual, Daniel Dăianu a precizat că pieţele financiare s-au transformat într-un "destabilizator" şi că entităţile bancare "mamut" limitează sistemul.

Domnia sa a declarat: "Dacă nu acţionăm radical vom trece de la o criză la alta. Dacă pieţele financiare nu vor fi îmblânzite, vom trece de la un episod de criză la altul".

Daniel Dăianu a declarat că trebuie continuată consolidarea fiscală şi trebuie să crească rata de absorbţie a fondurilor europene. În plus, este nevoie de venituri fiscale mai mari şi de o taxare optimală, a adăugat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro