DANIEL ZAMFIR:"Lucrez la un amendament pentru modificarea Programului Prima Casă"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 iunie 2016

Daniel Zamfir (Sursa foto: Facebook)

Daniel Zamfir (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 15:35 Ana Birchall, PSD: "Nu merit să fiu atacată şi denigrată de un deputat care şi-a pus pe agenda personală doar de câteva luni problema francilor elveţieni"

Ana Birchall, deputat PSD, afirmă că a solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să dispună Comisiei juridice din cadrul forului legislativ să solicite în regim de urgenţă instituţiilor abilitate un punct de vedere privind constituţionalitatea amendamentelor şi prevederilor depuse la proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric.

De asemenea, Ana Birchall îi răspunde deputatului Daniel Zamfir, care a acuzat-o pe aceasta că încearcă să îi saboteze amendamentul depus la proiectul de lege, şi spune că acesta a pornit o campanie online de denigrare împotriva ei.

"Având în vedere campania online de denigrare pornită de domnul deputat Daniel Zamfir la adresa mea şi pentru a evita orice discuţii manipulatoare la nivel public, am solicitat Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să dispună Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor să solicite în regim de urgenţă instituţiilor abilitate un punct de vedere privind constituţionalitatea amendamentelor şi prevederilor depuse la proiectul de lege PLX345/2014 - Propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele pentru consumatori. Am solicitat acest demers legislativ tocmai pentru că nu doresc să înşel aşteptările oamenilor în mod populist şi politicianist şi, de asemenea, nu aş vrea ca un proiect la care am muncit timp de doi ani şi asupra căruia alţii îşi alocă acum meritele şi expertiza imaginară să fie respins la Curtea Constituţională şi astfel procesul legislativ să fie reluat. Eu sunt prima care am cerut şi susţinut în repetate rânduri repunerea pe ordinea de zi a proiectului legislativ atât la Comisia juridică, cât şi la Comisia pentru buget, şi adoptarea lui în regim de urgenţă, dar în acelaşi timp nu pot fi de acord să vând speranţe false unor oameni deznădăjduiţi, dispuşi să creadă pe cel care promite, nerealist, mai mult", a scris astăzi Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, deputatul PSD precizează că nu "merită" să fie atacată de un deputat care şi-a pus pe agenda personală "doar de câteva luni problema francilor elveţieni" şi transmite că nu are are cum să fie de acord cu "soluţii populiste" care pot fi respinse de CCR şi care ar determina Curtea să declare neconstituţională legea conversiei creditelor.

"Solicitarea mea către Biroul Permanent este un demers profesionist şi responsabil, pentru că eu nu vând iluzii de dragul voturilor şi al popularităţii cu orice preţ. Am introdus pachetul de legi care cuprinde Insolvenţa persoanelor fizice şi Conversia creditelor, tocmai pentru că am vrut să fac ceva pentru miile de români sufocaţi de datorii. De aceea, nu cred că merit să fiu atacată şi denigrată de un deputat care şi-a pus pe agenda personală doar de câteva luni problema francilor elveţieni. Îmi doresc mai mult ca oricine să tranşăm o dată pentru totdeauna discuţiile legate de această lege, iar românii să poată beneficia de prevederile ei, dar nu sunt de acord cu soluţii populiste care pot fi respinse de Curtea Constituţională, iar munca noastră din ultimii ani să fie în zadar. Daca legea este declarată neconstituţională, întreg procesul legislativ trebuie reluat!", a mai scris Ana Birchall.

(S.A.)

-----------

Deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir intenţionează ca, săptămâna viitoare, să depună la Parlament un amendament pentru modificarea Legii ce reglementează Programul Prima Casă.

Domnia sa ne-a spus că, astfel, intenţionează să îi ajute pe debitorii care s-au împrumutat apelând la acest program guvernamental şi nu îşi mai pot plăti ratele la bănci.

"Lucrez, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea, la acest amendament, pe care vreau să-l depun săptămâna viitoare. Ideea este ca oamenii să nu fie daţi afară din casă. Atunci când nu vor mai putea plăti să preia ANL-ul locuinţa şi să îi ţină în chirie până îşi revin financiar".

Recent, parlamentarul ne-a declarat că intenţionează să promoveze o nouă iniţiativă legislativă, după ce a reuşit să treacă de Parlament Legea dării în plată.

Daniel Zamfir ne-a explicat: "Iniţiativa ar urma să prevadă ca imobilul pus garanţie în contractul de credit să fie vândut către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), urmând ca Fiscul să dea băncii banii încasaţi, iar debitorul, care va continua să fie dator la ANAF (după ce Fondul de Garantare a plătit băncii 50% din valoarea împrumutului), să poată rămâne în casă încă cinci ani".

Parlamentarul a depus, recent, un amendament la proiectul de lege privind conversia creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), iniţiat de Ana Birchall, deputat PSD.

Textul alcătuit de deputatul liberal prevede conversia creditelor contractate în moneda elveţiană, la cursul istoric.

Ana Birchall, care a depus, încă din anul 2014, proiectul de lege respectiv, propune conversia împrumuturilor luate în CHF la o valoare determinată ca medie aritmetică a cursurilor medii lunare din luna acordării creditului până la momentul conversiei. Iniţiativa legislativă a Anei Birchall nu este singura din Parlament care are acest obiectiv, dar este proiectul care se află în cel mai avansat stadiu de dezbatere, la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Până la momendtul închiderii ediţiei, amendamentul lui Daniel Zamfir nu era pus pe Ordinea de zi a şedinţei Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deşi deputatul liberal anunţase, săptămâna trecută, că textul care vrea să modifice proiecte legislativ al lui Birchall ar fi urmat să fie luat în discuţie în aceste zile.

Daniel Zamfir consideră: "Ana Birchall încearcă să saboteze amendamentul meu, susţinând că este neconstituţional. Lobby-ul pe care îl face împotriva amendamentului pe care l-am depus la proiectul său şi poziţia comună cu sistemul bancar, în condiţiile în care, cu excepţia băncilor, toată lumea este de acord cu textul meu, nu pare deloc întâmplător".

Criza creditelor în franci elveţieni a izbucnit la jumătate lunii ianuarie din 2015, când cursul CHF a explodat, ca urmare a desfiinţării, de către Banca Centrală a Elveţiei, a pragului de 1,2 CHF/euro, impus în 2011.

Conversia creditelor contractate într-o valută care a crescut cu mai mult de 20% faţă de valoarea pe care o avea la momentul acordării respectivelor împrumuturi este recomandată şi de Directiva Europeană 17/2014, care ar fi trebuit să fie deja transpusă în legislaţia naţională.

Deputatul Ana Birchall a depus, recent, o interpelare adresată viceprim-ministrului Costin Borc în care solicită motivaţia Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri cu privire la întârzierea transpunerii în legislaţia românească a Directivei 2014/17/UE.

Doamna Birchall subliniază: "Este de neînţeles de ce până în acest moment România nu a transpus prevederile acestei directive europene care oferă un cadru echilibrat şi echitabil de conversie a creditelor din monedă străină în monedă naţională, riscând astfel procedura de infringement, în condiţiile în care majoritatea statelor europene au salutat intrarea în vigoare a Directivei 17 începând cu data de 21 martie 2016. În România, discuţia în spaţiul public pe această directivă durează de cel puţin doi ani de zile, în condiţiile în care există un proiect de lege iniţiat şi depus de mine în data de 12 februarie 2014 (n.r. cel care vizează conversia creditelor) şi care se inspiră din prevederile Directivei 17/2014".

Un proiect de transpunere a acestei directive a fost întocmit de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), însă nu a fost aprobat până în prezent.

Opinia Cititorului ( 87 )

 1. Mai bine fac ceva Zamfir si Pip pentru tinerii care au dosarele de Prima Casa blocate in banci si risca sa isi piarda avansurile date prin antecontract, unii mai au 2-3 zile, sunt disperati la propriu si stau numai cu ochii pe site-ul FNGCIMM. Sa mai intre si ei pe diverse forumuri si site-uri sa vada unde a dus aglomeratia pe Prima Casa facuta de legea lor. Ghinionul astora tineri e ca nu au bani sa plateasca cagulati care sa se urce pe Intercontinental sa faca circ si sa induioseze publicul, asa cum au facut "sustinatorii" lor.

  Dupa ce ca au lasat in piata doar Prima Casa ca singura solutie de accesare a unui credit de catre tineri, acum vin cu amendamente sa distruga si programul asta. E clar ce urmaresc indivizii avand in vedere numarul mare de speculatori de chirii de prin Targu Mures, Bucuresti, Ilfov sau Cluj, prin "grupurile" care ii sustin online.  

  De ce preluati numai ce scriu pe Facebook Zamfir sau Faramita Lambru de la Cisnadie? De ce nu o sunati sau nu preluati si ce spune Ana Birchall pe Facebook despre amendamentul lui Zamfir?

  "Dl Zamfir minte cu nerusinare si nu ma intereseaza contrele publice ....daca ar avea decenta dl Zamfir ar recunoaste public cat l am ajutat sa treaca DIP.....si sunt martori in acest sens!

  Va rog eu f mult nu va mai lasati manipulati! Legea trebuie adoptata in forma care sa nu cada la Curtea Constitutionala privind nerespectarea principiului neretoractivitatii legii! Cine va spune altceva minte cu nerusinare populist." 

  1. Daca da, ii cer demisia de onoare.

   Apolitic. 

   Hai las-o moarta :)))) Jura ca n-ai primit in scriptul de postac de dimineata cand ai inceput tura, tot ce a zis Birchall? :)))

   Sunt fara credit ...

   Ca sa fii postac nu trebuie sa ai credit...

   Jur daca asta te linisteste.

   Omule sunt cititor simplu al ziarului, nu incasez bani de la ei, nu ii cunosc; sunt doar solidar cu ei.

   Voi toti angajatii lor sunteti "solidari" cu ei ca nu aveti carti de munca, nu puteti sa spuneti ca sunteti angajati pentru ca va ard astia niste amenzi si voua si lor de nu va vedeti. Toti angajatii la negru sunt: "solidari, prieteni, rude, vecini sau cunostiinte" cu patronii lor.

   Confuzi cu Matusa Tamara.

   Avand in vedere ca inca e democratie, iti respect parerea. 

   Cu CC ai nimerit-o

  Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  1. Si a avut restanta de 1500 euro/zi?

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   bărbatul care a apelat la acest gest extrem fiind extrem de nemulțumit de situația în care a ajuns din cauza unor credite obținute de la un IFN. De altfel, potrivit specialiștilor, acesta este un fenomen care a luat amploare în România în ultimii ani. Când nu mai fac față cheltuielilor de zi cu zi, românii apelează la aşa-numitele împrumuturi până la leafă pe care le oferă instituţiile financiare nebancare. Costurile pentru un credit rapid – obţinut chiar şi în două ore, pe internet, fără hârtii care să arate veniturile – sunt însă înrobitoare.

   Riscul este enorm, în condițiile în care unele dintre acestea oferă împrumuturi cu dobânzi uriașe – chiar și de de 4.000 – 5.000%, avertizează Protecția Consumatorilor, care verifică periodic aceste companii. Adică, ”iau 10 euro, şi, într-un an, dau 50.000 de euro înapoi”, dă un exemplu chiar președintele ANPC, Marius Dunca. În ultimul an și jumătate, mai bine de 4.000 de români s-au plâns inspectorilor de neregulile din contractele cu IFN-uri. 

   Dumnezeule ce ai scris!

   Unde pot sa verific cele spuse de tine? 

   Camatarii sunt mici copii pe langa asa ceva.

   Bnr cum ii lasa ? Anpc? 

   Un batranel pe Facebook mi-a propus ceva credit, dar i-am inchis macaroana repede. 

   Pot sa ii dau numele autoritatilor, Bnr-ului.

   Mi se pare ca cersitul calugarilor pe strada. 

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   3.6, 3.7 speculati.

   Da, da, asa se "sinucide" omul, MASCAT chemand televiziunile.

   Mesaj eliminat, potrivit regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Offfff

   Stimate vierme,

   Am fost informat ca vrei sa ma vizitezi. Cu toate ca am promis ca nu am sa iti mai raspund, nu pot sa rezist unii asemenea eveniment. Ca atare permite-mi sa te intreb care va fi ziua si ora la care vrei sa imi faci tu vizita ce o astept cu sufletul la gura? Te rog sa nu te gandesti la alte persoane. Prefer sa sarbatorim doar noi doi, fac eu cinste cu tot! Ce obiceiuri ai pe langa acesta? Voi fi o gazda perfecta iti promit! Numai sa imi spui cum iti place sa fi primit. Cand vi? Desigur pe parcursul fericitei intalniri vei avea parte de cel mai bun tratament. Numai sa anunti exact momentul sa fiu la inaltime sa te trateze asa cum ti se poate cuvine! Vi da ? 

   Stimate escroc,

   Pana sa vina el la tine, poate vii (cu doi "i") si tu un pic pe la scoala. Nu de alta, dar speculantii imobiliari trebuie sa fie ei un pic spilcuiti, uite la Voevozeanu.  

  PNL nu mai stie ce face.

  Ce populist este sa dai la toti, pe banii statului, bancilor,..., pe banii altora. 

  Cu atatea drepturi si avantaje discriminatorii ramanem saraci lipiti si falimentul ne asteapta pe toti, ca cetateni si tara.

  Ajunge ! 

  1. Piata libera necesita stoparea programului Prima Casa.

   De 9 ani bancile prospera cu ajutorul statului, prin programul Prima Casa, prin cumparare de titluri de stat si prin eliberare accelerata a RMO. 

   Stoparea PC ca sa ii bagati voi pe oameni cu chirie in casele speculantilor din grupul vostru, nu? :)))) Stopati programul cand se va gasi o solutie ca tinerii sa aiba acces la credite si sa nu va plateasca voua gainariile. Vreti piata libera cand DIP intervine in piata in favoarea unora si modifica niste contracte retroactiv. Vreti piata libera cand DIP ii obliga pe unii sa scoata mai multi din buzunar ca sa acopere datoriile altora. Canta la alta masa ca ti-a ruginit scripca...

   Corect

   Corect ar fi sa nu-ti mai raspunzi singur :))))) Dar de cand s-a subtiat numarul de postaci va dedati la tot felul de penibilitati :)))))

   Bravo!

   Din ce spui trag concluza ca pc tine preturile sus, ldl e corecta ca responsabili,eaza bancile pt cerere oferta la pretul pietei, adaptata la forta de munca din tara,respectiv la minimul pe economie. 

   LDP a crescut preturile in ultima luna cam cu 4,5000 euro pe unitate(daca stii ce inseamna asta). In rest concluzia trasa de tine arata clar cat de bine stii sa citesti...

   Radiourile anunta scaderi usoare.

   Nu stiu la ce radiouri asculti tu, dar uite ce spune presa de ieri:

   Despre chirii: 

   "Valoarea chiriilor din București a crescut în ultimul an cu 6 până la 6,6% iar apartamentele cu suprafaţă medie au înregistrat cele mai mari creșteri ale chiriei. 

   Apartamentele cu suprafaţa medie, dar bine mobilate, din București costă mai puţin pe metru pătrat decât apartamentele mari. Un apartament de 120 de mp are un preţ de 1680 euro pe mp în timp ce un apartament de 200 mp are un preţ de 2300 de euro/mp. Apartamentele mai mici au un preţ mai mic de achiziţie pe mp, dar se pare că diferenţa faţă de apartamentele mari s-a micșorat în ultimul an. 

   Analiza Global Property Guide se referă la apartamente foarte bine întreţinute și ia în considerare suprafaţa utilă, nu pe cea construită a proprietăţilor și include numai apartamentele vechi." 

   Despre vanzari: 

   "Preţul de tranzacţionare a locuinţelor din România a crescut semnificativ în ultimele trei luni ale lui 2016, potrivit unei statistici internaţionale. 

   Astfel în trimestrul 1 2016 preţul locuinţelor s-a majorat cu 11,5% comparativ cu T1 2015. Creșterea vine după un trimestru1 2015 în care preţul locuinţelor a scăzut cu 1%. 

   Creșterea trimestrială după primele trei luni ale anului 2016 arată o majorare cu 7,5% a acestor preţuri comparativ cu ultimele trei luni din 2015.

   Astfel ţara noastră ocupă locul al patrulea într-un clasament mondial întocmit de Globalpropertyguide care vizează evoluţia anuală și trimestrială a preţurilor locuinţelor." 

   Iesi un pic din Bucuresti. Sunt orase care au acelasi pret pe m2 daca nu mai mult ca acolo.

   Se spune despre Bucuresti ca acolo se "cumpara tot" sau "totul", e adevarat? 

   Prima Casa se adreseaza tinerilor de pana in 50 de ani care au doar o casa.

   Programul Prima Casa mentine preturile ridicate pentru locuinte de nivel inferior, prost localizate.

   Tinerii, adevaratii tineri, trebuie sa invete sa economiseasca, sa fie responsabili cu proprille bugete, si au nevoie de preturi ale locuintelor scazute, nu umflate de creditarea iresponsabila a bancilor pe riscul asumat de stat pe spatele contribuabilului. 

   Asta veniti si-o spuneti voi care aveti avansurile luate pe credite de consum(cazul Robu cu 2 credite de consum pentru avans) si care cereti pomeni de la stat. Voi n-ati fost in stare de nimic pe lumea asta dar cereti tinerilor sa economiseasca pentru a acoperi si datoriile voastre.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Nu am credite pentru ca nu doresc sa fiu sclavul nimanui. Sunt liber, mobil si oricand dispus sa aduc precizari in privinta bancherilor, agentilor imobiliari si a altor categorii sociale care contribuie la saracirea populatiei.

   Asa este, foarte bine.

  Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  1. Bancile nu se cearta pe caine. Stau cuminti, in grupuri si sug.

   PTIU !

  Pc sa se acorde doar constructiilor finalizate in urma cu un an, noi. De ex finantare 2016 cladiri finalizate in 2015, tva, locuri de munca sub nici o forma cum e acum constructi de pe vremea lui Ceausescu. Exact cum a fkst gandit cornul si laptele, emisiune Digi 24, laptele 80% vine din import tarani nu pot sa isi valorifice laptele, grau aceeasi poveste.

  Conversia trebuie urge tata, la curs de la data semnarii contractului, sunt decizi irevocabile. De la Psd cred ca Dragnea trebuie sa explice de ce a blocat Psd-ul. 

  Mai propun o lege, ca cei care au in contract clauze abuzive sa primeasca de la banci 5-10 000 de euro. Sau cum face Tribunalul european amenda de 10% din cifra de afaceri a banci, pe nu stiu care an, care sa se imparta la toti cei care au in contract clauze abuzive. 

  Mi se pare inadmisibil in legislatia nationala sa nu acorzi daune morale pentru unul care a castigat cu o multinationala respectiv banca, sunt mii de procese marturie.

  Pe cine sa intreb: Cum era despagubit cetateanul respectiv daca demonstra ca are Clauze abuzive in Franta, Germania, Elvetia ... Elvefia are cele mai bune legi de protectie sociala, daca nu ma insel, corecte. 

  1. Hai zi sincer, cat ai primit bonus de la Nedoini, Stranescu, Cercel sau alti dezvoltatori pentru mesajul asta? Constructii finalizate in urma cu un an, doi? Pai, nu ii porcaia seful tau din Cisnadie pe aia care construiesc, nu ii trimitea afara din tara? Acum le luati partea? Sa inteleg ca au cedat santajului si au inceput sa cotizeze?

   Ce propui tu cu despagubirile sunt de acord, dar cu un amendament. Sa fie amendati si aia gen "amaratul" cu 3 case care se plang ca ii fura bancile dar pierd procesele pe banda rulanta. Pe 13 luna asta l-a pierdut treicasarul pe ultimul. Propun ca astia care incearca tot felul de smekerii ca sa scape de plati, in secunda in care au pierdut procesul definitiv si irevocabil sa fie amendati tot intre 5000-10.000 euro pentru inducerea in eroare a justitiei.  

   In sport invingatorul ia totul.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Ai platit aia 361 lei cheltuieli de judecata pentru procesul pierdut pe 13 iunie sau te dai amarat lovit de saracie si ceri sa acopere statul si suma asta?

   " Senzatia de bunastare incepe cu ziarul "Bursa" asezat pe taburet" citat din memorie.

   Daca as lua bani de la ei sau de la banci nu as mai putea fii neutru.

   E o parere personala, pot sa o dezvolt daca vrei, dar esenta e acolo. 

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   In tenis locul 3 nu exista in turneu, locul 2 ia o farfurie, dezamagirea pe moment e uriasa, fata invingatorului spune tot.

   La bani vezi cat ia locul 1 si cat locul 2.

   Au mai inventat premiu pt albitru, care mi se pare o tampenie la acest nivel. 

   Ce boala psihica e cand ai monolog?

   Se numeste " noi n-am stiut, gulerele albe ne-au pacalit, noi n-am primit CHF, am vrut doar un acoperis sa ne crestem copiii", lasa ca stii. HAI ZAT! Iliuta si Carje.

   Tu spui ca bancile fura legal?

   Nu, voi furati legal la adapostul legii 77/2016, din munca altora.

   Demonstreaza.

   E tare greu sa fii si prost si analfabet, nu? :)))) Dobanzile si avansurile cresc ca sa va acopere voua furtisagurile.

   2. Creditele luate de voi sunt date de banci din banii deponentilor, cand voi nu ii mai dati inapoi ii furati si pe cei cu bani in banci.

   3. La fel furati si la impozite, toata lumea plateste cinstit impozite numai voi vreti scutiri din banii altora.  

   Intr-o tara ca noi non bancara este, intro tara bancara ca Elvetia nu este. Nu stiu cum e in Austria si Franta. Luxemburg si Uk sunt importante de mentionat.

   Sa moara oameni din cauza chf si inca nimeni sa nu fie condamnat pe modelul Ceusescu mi se pare foarte grav. 

   Ancheta toata lumea o spune in colt de strada, in colt de gura dar nimic concret. 

   Avansuri crescute avem o problema de adaosuri. Daca BT poatela 20% si o alta banca pentru acelasi imobil cere 40%, cred ca careva trebuie sa se inchida. Dupa parerea ta care ar trebui ? 

   Modelul Suedez unde sa platesti rata 140 de ani mai avem, dar nu doresc sa o cunosc. 

   Este o reclama tare la un acoperis. Tati tu ce imi lasi mostenire, o masina Ferrari, o nava Spatial? 

   In varianta expusa de tine o datorie pe care nu o poti plati in aceasta viata. 

   Varianta Bce e ca putem da mai mult credit.

   Nimeni nu vorbeste de economisire, doar o singura banca Alpha. Asta imi spune ca bancile nu au nevoie de bani. Ele creaza bani ca si cum creste iarba, cosesti, creste iar. Ceva nu se leaga. 

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Mesaj eliminat, conform regulamentului.

   Ameninti?Cum sa te cataloghez?Gunoi?Nu!"No name,no face"si atat.Ti s-a acordat prea multa atentie.Existi si nu stiu,iti vezi umbra?

   Cred ca a dat tarcoale Colo.

   Haha

   Ai claustrofobie? 

  Sunt niste legi elementare intr-o democratie.

  Tin sa va reamintesc ca partidul din care fa efi parte conduce Romania de 26 de ani. 

  Daca nu vreti ca legea sa fie asociata cu numele lui Zamfir, spunet-o cu toti dintii. 

  Mie spunetimi discutiile avute cu cele trei asociati de consumatori, ce ati discutat, ce concluzi ati tras. 

  Daca o mai tergiversati asa mai aveti nevoie de inca 26 de anisi iesiti in pensie si noua ne spuneti ca ati vrut.

  Ldp a demonstrat o colaborare a partidelor pe care le reprezentati si nu numai in ASCULTAREA CETATEANULUI DE RAND. 

  Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  [...] de la Cisnadie face spume pe Facebook ca nu vrea ca Birchall si PSD sa discute pe banii lui. Dar DIP si conversie pe banii altora sunt bune, nu [...]?

  Daca dupa doi nu stiti ca legea propusa de dumneavoastra e constitutionala sau nu e incompetenta grasa !

  Eu va cer demisia de o oare ! 

  Lasati pe alti sau initiativa Udmr. 

  Daca citesc printre randuri reiese o intelegere intre psd si pnl pentru care Zamfir nu a fost propus sa candideze pentru Bucuresti si a iesit Firea cu brio.

  Daca as fii din psd ceva responsabil cu imaginea as recomanda un comunicat ca nu va apartine declaratia, ca v-a fost sparta adresa de Facebook, ceva de genul. 

  1. Noroc ca analfabet fiind(se vede dupa felul in care ai scris)nu ai nici o sansa sa ajungi responsabil cu imaginea in PSD. Femeia stie ca legea e constitutionala, ea cere verificare pe constitutionalitatea amendamentului propus de borfasul Zamfir.

   ... fiind spatiu ( si ) spatiu nu ...

   Ai gasit greseli 2 spatii:)))) Ma mir ca stii macar cum se scrie "spatiu". ai mai luat lectii, bravo!

  Cam putine comentarii fata de alte vremuri.

  1. De data aceasta propunerea lui Zamfir nu afecteaza plosnitele bancare.

   Asta ar fi vrut bancarzii in locul LDP, mai multa implicare din partea statului pentru ca debitorii sa fie ajutati de catre contribuabili sa pastreze locuintele cu orice costuri, prin umflarea profiturilor bancilor. 

   :) 

   imobilul pus garanţie în contractul de credit să fie vândut către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), urmând ca Fiscul să dea băncii banii încasaţi, iar debitorul, care va continua să fie dator la ANAF (după ce Fondul de Garantare a plătit băncii 50% din valoarea împrumutului), să poată rămâne în casă încă cinci ani". 

   :)

   Vezi? Imobilul nu este adus de catre ANAF pe piata libera, ci tranzactionat artificial, la preturi fantasmagorice catre ANL, banca isi recupereaza imediat banii, deci prostacii bancarzi n-au de comentat mai nimic, exceptandu-i pe cei 3 frustrati care nu mai pot de grija lui Piperea si Zamfir. 

   Nici nu prea mai ai cu cine sa te certi, de cand a pierdut din finantari gugushtiucul de la Cisnadie s-au mai retras din postacii gccc

   Cam da :)))

  si astfel rezolvam LDP. Asa cum am convins o pe doamna Gheorghe sa nu mareasca capitalul social in 2010, il linistim si pe domnul Isarescu cu riscurile pe care le preluam finantand prin contul 995 unde exista deja aprox 2 miliarde de Euro...

  1. O Brutus au cam adormit azi :))))

  Mesaj eliminat, conform regulamentului.

  1. 11.1 cred ca te regasesti

  Cristi C. Absent azi.

  1. Să trăiți. Am venit să vă urez noapte bună. Am observat că subiectele nu prea se mai întâmplă - are lumea dreptul la vacanță. Deocamdată sunt foarte dezamăgit de comentariile mele șterse de oameni precum Alina Pippidi sau Valentin Naumescu. Incredibil bigotismul acestor platforme de "dezbateri" - contributors sau româniia curată. Mult mai bine pe aici.

   Ca să nu fiu total absent, măsura de a ține chiriașul executat mi se pare o măsură oarecum populistă dar și corectă, umană, care nu atentează la proprietatea privată fără acceptul proprietarului. Statul poate fi generos și poate gestiona un portofoliu de locuințe în cadrul aparatului birocratic al primăriilor care se ocupă și de închirierea celor de la ANL. 

   MESAJUL APARTINE UNUI POSTAC GCCC PLATIT DIN BANI FURATI DE LA OAMENI CREDULI SI CINSTITI !!!

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro