Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Danske Bank şi-a vândut divizia de pensii din Suedia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Danske Bank şi-a vândut divizia de pensii din Suedia

Tranzacţia valorează 288 de milioane de dolari 

Divizia de pensii a Danske Bank, Danica, şi-a înstrăinat operaţiunile de profil derulate în Suedia către un consorţiu de private equity pe aproximativ 2,6 miliarde de coroane suedeze (288 milioane de dolari), conform anunţului făcut ieri de banca din Danemarca.

Circa 2,35 miliarde de coroane sunt plătite în numerar, iar restul sub formă de instrumente de datorii ale vânzătorului, conform Reuters.

Consorţiul care preia operaţiunile este condus de fondul nordic de private equity (investiţii) Polaris şi de cel german Acathia. Parte din consorţiu mai sunt investitorii instituţionali Sampension şi Unigestion.

"Vânzarea nu va afecta strategia de creştere a Danske Bank pe pieţele nordice", a declarat Jacob Aarup-Andersen, şeful diviziei de management al averilor din cadrul băncii daneze.

Divizia înstrăinată are 60 de salariaţi, 150.000 de clienţi persoane fizice şi 15.000 de clienţi corporate. Vânzarea trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare şi este aşteptată să fie finalizată în primul semestru din 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS