DATE INS PENTRU AUGUST 2019: Preţurile de consum au crescut cu 3,9%, în ritm anual

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Preţurile de consum au crescut cu 3,9%, în ritm anual

În iulie, rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,1% 

Preţurile de consum au crescut cu 3,9% în august 2019, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2018, iar rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,1%, arată cele mai recente cifre publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2018 - august 2019) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2017 - august 2018), calculată pe baza IPC, este 3,9%, iar determinată pe baza IAPC, rata medie este 4%.

Amintim că datele publicate anterior de Institutul de Statistică arătau că rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,1%, în luna iulie a acestui an, de la 3,84% în iunie.

Totodată, Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a anunţat, la începutul lunii trecute, că banca centrală a păstrat la 4,2% prog-noza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,4% pentru finalul anului viitor. În mai 2019, BNR estima o inflaţie de 3,3% pentru decembrie 2020.

Astfel, Raportul BNR asupra inflaţiei, din august 2019, prevede faţă de Raportul precedent, înregistrarea unei valori similare pentru finele anului curent şi o revizuieşte marginal în sus cu 0,1 puncte procentuale pentru sfârşitul celui viitor.

Datele Eurostat arătau că, luna iulie era a şaptea lună consecutivă când România avea cea mai mare rată a inflaţiei la nivelul UE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS