Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

DATORITĂ REFERENDUMULUI ÎN FAVOAREA BREXITULUI:Companiile britanice îşi măresc semnificativ investiţiile în UE

M.I.
Internaţional /

Companiile britanice îşi măresc semnificativ investiţiile în UE

Referendumul din 2016 în favoarea Brexitului a determinat companiile britanice să îşi mărească semnificativ investiţiile în Uniunea Europeană, probabil în detrimentul cheltuielilor din Marea Britanie, potrivit unui studiu publicat astăzi, transmite Reuters.

Rezultatul referendumului a dus la o creştere de 12% a investiţiilor străine directe efectuate din Marea Britanie în Uniunea Europeană de la jumătatea anului 2016 până în septembrie 2018, au constatat cercetătorii Centrului pentru Performanţe Economice (Centre for Economic Performance) al London School of Economics.

Această creştere este echivalentă cu aproximativ 8,3 miliarde de lire sterline, iar cea mai mare parte a sumei a mers în industria serviciilor, scrie News.ro.

Cu toate că autorii nu au putut afirma cu certitudine că în lipsa Brexitului banii ar fi fost cheltuiţi în Marea Britanie, aceştia au citat dovezi din partea companiilor studiate şi informaţii din presă care au sugerat că cheltuielile din străinătate au avut loc în detrimentul britanicilor.

Cercetarea mai arată un declin de 11% al tranzacţiilor de investiţii din Uniunea Europeană în Marea Britanie, în valoare de 3,5 miliarde de lire sterline.

"Datele arată că Brexitul a făcut Marea Britanie mai puţin atractivă pentru investiţii", a spus Thomas Sampson, unul dintre autorii studiului.

"Investiţiile mai scăzute afectează economia, ceea ce înseamnă că muncitorii britanici vor rata noi oportuniţi de locuri de muncă".

Londra şi Bruxelles-ul nu se înţeleg dacă acordul convenit în noiembrie poate fi modificat, mărind probabilitatea fie a unei amânări a Brexitului fie a unui acord în ultimul moment sau a unui Brexit fără acord.

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a declarat săptămâna trecută că Marea Britanie a pierdut 1,5 puncte procentuale din creşterea economică, faţă de aşteptările băncii centrale anterioare referendumului referitor la Brexit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS