Dauna plătită după incendiul de la Solina România -16,5 milioane euro

T.I.
Companii /

Dauna plătită după incendiul de la Solina România -16,5 milioane euro

Incendiul produs la fabrica de ingrediente alimentare Solina România urcă, în prima jumătate a acestui, an volumul daunelor complexe rezolvate de Marsh Claims Excellence - divizia de rezolvare a daunelor complexe a Marsh România - la peste 22,5 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Suma aferentă daunei care a afectat fabrica de ingrediente alimentare a fost de 16,5 milioane de euro. Aceasta reprezintă cea mai mare daună, care a afectat o companie, consemnată vreodată la nivelul pieţei locale a asigurărilor.

Potrivit comunicatului, incendiul care a avut loc în data de 2 februarie a.c. la fabrica de ingrediente alimentare Solina România, situată în Parcul Industrial Ciugud din judeţul Alba, a distrus în totalitate clădirea, echipamentele, instalaţiile şi stocurile companiei.

Marsh a reprezentat Solina România în toate etapele procesului de rezolvare a daunei.

"Solina România avea poliţe de asigurare la două companii din domeniu: o companie care a asigurat stocurile, în timp ce clădirea, echipamentele şi instalaţiile erau asigurate la o altă companie. Efectele incendiului care a afectat o suprafaţă de 17.000 mp, lichidarea dificilă a incendiului, accesul limitat pentru constatarea bunurilor afectate, documentaţia distrusă în timpul incendiului - care a fost dificil sau imposibil de obţinut - în unele situaţii au fost elemente complexe care au marcat contextul rezolvării acestei daune", se precizează în comunicat.

Valoarea stocurilor asigurate a fost de 5,1 milioane euro şi a fost achitată integral de asigurător în 116 zile de la data incendiului. Marsh menţionează că a fost realizată o plată parţială în data de 11 aprilie, iar plata integrală a fost finalizată la data de 23 mai.

În ceea ce priveşte valoarea totală a daunelor care au afectat clădirea, echipamentele şi instalaţiile, aceasta a fost achitată în 130 de zile de la data incidentului, respectiv o plată parţială la data de 29 mai şi plata integrală finalizată la data de 12 iunie.

''În mai puţin de două luni de la momentul incendiului, compania a revenit operaţională la peste 1.200 de clienţi, procedurile de business - recovery fiind implementate cu succes", potrivit documentului citat.

În prima jumătate a acestui an, Marsh Claims Excellence a finalizat cu succes şase daune majore care au afectat tot atâtea companii. Serviciile Marsh Claims Excellence sprijină companiile afectate de daune în toate etapele legate de gestionarea daunei, inclusiv negocierea cu companiile de asigurare.

Solina Romania, membră a grupului Solina, este cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din ţara noastră, fiind considerată unul dintre jucătorii importanţi la nivelul pieţei est-europene. Producţia realizată de cei 250 de angajaţi este exportată pe patru continente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS