DAVID MUNIZ:''România a luptat cot la cot cu America în unele dintre cele mai dure teatre de operaţiuni''

G.U.
Politică / 13 septembrie 2021

Sursă foto: usembassy.gov

Sursă foto: usembassy.gov

România a luptat "cot la cot" cu America şi celelalte forţe ale aliaţilor în unele dintre cele mai "dure" şi "letale" teatre de operaţiuni din lume, a afirmat, astăzi, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, David Muniz, într-un mesaj transmis la celebrarea a 10 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii şi a Acordului între Guvernele celor două ţări privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, informează Agerpres.

Potrivit oficialului american, "militarii români au onorat acest angajament vitejeşte şi au plătit un preţ incredibil de scump". "Prin faptele lor, au adus pacea în zonele afectate şi i-au protejat pe cei vulnerabili de forţele care i-ar fi tratat ca pe o pradă", a completat acesta.

David Muniz a evidenţiat că Declaraţia Comună şi Acordul au îmbunătăţit "semnificativ" securitatea colectivă şi au încurajat stabilitatea regională. "La zece ani de la semnare şi la cinci ani de la momentul la care Sistemul Aegis Ashore a devenit operaţional, în 2016, România rămâne o verigă esenţială în lanţul apărării antirachetă al NATO", a mai transmis acesta.

"Progresele însemnate ale României privind modernizarea şi extinderea capacităţii sale de apărare ajută întreaga Alianţă NATO", iar Declaraţia Comună "a oficializat şi consolidat şi schimburile intense de ordin cultural, ştiinţific şi academic dintre popoarele noastre", a adăugat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

"În numele prieteniei, colaborării, parteneriatului şi al obligaţiei reciproce, am realizat multe lucruri în deceniul scurs de la semnarea Declaraţiei Comune şi a Acordului privind apărarea antirachetă. Desigur, mai sunt multe de făcut. Şi, totuşi, este liniştitor să ştim că, indiferent de provocările cu care s-ar putea confrunta pe viitor alianţa şi prietenia noastră, le vom înfrunta împreună. Este posibil ca schimbările de soartă să pună la încercare trăinicia acestei prietenii, însă s-a dovedit că ea rămâne de neclintit", a menţionat David Muniz.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca era dulapul langa el, il mangaia pe crestet si ii mai dadea o sepcutza! si apoi mai luam niste gioarse de avioane cu nspe mii de miliarde....c-asa-i la colonie!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro