Antibiotice Iaşi
ICT

De fapt, Ţepeş a demisionat!

Florian Goldstein
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 septembrie 2010

De fapt, Ţepeş a demisionat!

Minciunile "celui mai mare acţionar al Bursei de Valori Bucu­reş­ti", cum a fost numit de presă Daniel Ţepeş, au început cu următoarele fraze:

"În data de 24.08.10 mi-am anunţat intenţia de a demisiona din Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, iar la scurt timp, în aceeaşi zi, după consultări avute cu majoritatea colegilor din CB, am revenit asupra deciziei. Ca urmare, îmi exercit în continuare mandatul de membru al CB."

(Declaraţie de presă a lui Daniel Ţepeş / 26.08.2010, publicată în BURSA, 27.08.2010)

La data aceea, neavând dovada minciunii, a trebuit să mă limitez la a decela inadvertenţele din "Declaraţia" lui Ţepeş, care indicau faptul că, în realitate, demisionase şi arătam că este interesat să mintă cum că nu ar fi demisionat :

"Domnul Daniel Ţepeş este interesat să prezinte faptele în felul în care le descrie, pentru că, în cazul că şi-a depus demisia în scris, nu mai este explicabil cum de îşi mai exercită mandatul de membru în CB, chiar dacă a revenit asupra "deciziei". Tot aşa şi martorii gestului său."

(Replica ziarului "BURSA", publicată în 27.08.2010)

Dar acum avem dovada că a demisionat.

Este o demisie după toate regulile - este scrisă, înregistrată la BVB pe 24 august, cu numărul 8861 (vezi facsimilul).

Că un membru al Consiliului Bursei minte, este ceva urât.

Dar, nu se răstoarnă lumea pentru o minciunică, fie ea chiar şi o minciunică a "celui mai mare acţionar al Bursei".

În schimb, lumea Bursei începe să se clatine din temelii când însăşi Bursa de Valori Bucureşti se apucă să dea un Comunicat mincinos:

"24 august 2010 - Comunicat de presă -

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) aduce la cunoştinţă că astăzi dl. Daniel Ţepeş, membru al Consiliului Bursei, a informat Consiliul asupra deciziei de a renunţa la mandatul de administrator al BVB cu respectarea termenului de preaviz, în conformitate cu prevederile contractului de administraţie. În urma consultărilor avute cu membrii Consiliului Bursei, dl. Daniel Ţepeş a revenit asupra acestei decizii."

Nu, Daniel Ţepeş nu "a informat asupra deciziei" de a demisiona, ci a demisionat, pur şi simplu.

El putea să revină, ulterior, de o mie de ori şi ori de câte ori voia - asta nu-l făcea deloc să redevină membru al Consiliului Bursei.

Căci, dacă demisia este un act unilateral de voinţă (şi este, într-adevăr, dreptul lui Ţepeş ca şi al oricăruia), totuşi calitatea de membru în Consiliul Bursei este conferită de Adunarea generala BVB, iar nu simetric, cum ai stinge şi ai aprinde lumina, de la comutator.

În realitate, se pare că Ţepeş şi-a folosit demisia ca pe un instrument de şantaj la adresa celorlalţi membri din Consiliul Bursei, retractili, după cum se zvoneşte, la numirea preferatului sau drept director general al BVB.

După cum se povesteşte, Ţepeş ar fi ameninţat că va provoca alegeri anticipate şi că va schimba, astfel, actualul Consiliu.

Dacă citim Comunicatul BVB în această "cheie", atunci înţelegem că vrea să spună că Ţepeş şi-a supus Consiliul, inclusiv pe onorabilul domn Stere Farmache, preşedintele BVB, omul a cărui principialitate o admirăm de cincisprezece ani.

Nici măcar lighean

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. sa demisioneze toti, in frunte cu Farmache

  Iesi afara,javra ordinara!

  1. oribila piata. trebuie convocata AGA de urgenta

  Farmache a dat tepes.

  1. Farmache este mai tepar decat Tepes.

  cum pot minti in halul asta?

  Vrei sa fii liber in graficul de munca

  1. Felicitari BURSA. Sunt curios ce mai spune Tepes acum.

   dorine, dar farmache nu e la fel de vinovat?

   da cosntantin, ai dreptate, farmache e la fel de vinovat ca si Tepes, amandoi trebuie sa plece. Bursa ar trebui sa publice comunicatele celor doi din august, ca sa ii vada toti cat sunt de mincionosi. cum sa mai ai incredere in BVB acum?

  i se permite intrarea unui infractor ca dorulet nicolaescu care se ia pe dupa gat cu un alt dinozaur anchilozat in prejudecatile lui (cristian sima), mai mult dorulet mai da si declaratii de parca ar mai avut vreo functie in BVB in ultimii 10 ani, sa nu ne mire ca se intampla asa ceva, Eu as sterge si din cache poza pe care ati postat-o cu cei 2 "colosi" de lut ai pietei de capital romanesti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro