Abonament gratuit

DE LA 1 AUGUST:Masca de protecţie, obligatorie şi în judeţul Prahovean

A.P.
Miscellanea /

Masca de protecţie, obligatorie şi în judeţul Prahovean

Purtarea măştii în spaţii publice deschise devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova. Măsura intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020, scrie Jurnalul Prahovean.

Prefectura Prahova a explicat, într-un comunicat de presă, că spaţiu public deschis se referă la zone precum pieţe, târguri, zone de aşteptare, zone de desfăşurare a evenimentelor publice, pelerinaje, etc.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit, joi, 30 iulie 2020, într-o şedinţă extraordinară în care a fost dezbătută şi aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, pe toată durata stării de alertă.

Măsura vine pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi îi vizează pe toţi cei care locuiesc şi/sau circulă pe teritoriul judeţului.

Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00, precizează Jurnalul Prahovean.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (Hotărârea nr.37/2020) şi aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie