Abonament gratuit

DE LA "BBB PLUS" LA "A MINUS"Ratingul de credit al BII pentru datoria pe termen lung - revizuit în creştere

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Ratingul de credit al BII pentru datoria pe termen lung - revizuit în creştere

Standard & Poor's (S&P) a revizuit în creştere, de la "BBB plus" la "A minus", ratingul de credit pentru datoria pe termen lung atribuit Băncii Internaţionale de Investiţii (BII), perspectiva asociată fiind stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, citat de Agerpres.

Calificativul pe termen scurt a fost confirmat la "A-2".

BII este emitent de obligaţiuni pe piaţa noastră de capital.

Banca Internaţională de Investiţii şi-a întărit guvernanţa şi structura de conducere prin introducerea unui sis­tem de vot proporţional, prin diversificarea structurii acţionariatului şi prezentarea unei strategii de expansiune, care include relocarea sediului său central, se arată în comunicatul S&P.

Perspectiva este stabilă, reflectând aşteptările agenţiei că recenta întărire a profilului de risc al BII va sprijini viitoarea expansiune şi va consolida rolul băncii.

Îmbunătăţirea ratingului reflectă progresele BII înregistrate în repoziţionarea sa ca instituţie europeană diversificată. Aceasta include relocarea sediului său central din Rusia în Ungaria şi majorarea procentului deţinut de statele europene în capitalul subscris şi în portofoliul de împrumuturi. De asemenea, este inclusă îmbunătăţirea structurii de guvernanţă şi sprijinul solid din partea acţionarilor, demonstrat de aprobarea unei injecţii de capital de 200 milioane de euro, ca parte a planului de capitalizare pentru perioada 2020-2022, mai evidenţiază sursa citată.

În decembrie 2018, Banca Internaţională de Investiţii a decis relocarea sediului său central din Moscova în Budapesta, iar noile birouri ar urma să devină operaţionale anul acesta. S&P apreciază că decizia va ajuta la atenuarea temerilor privind impactul pe care le-ar putea avea asupra băncii sancţiunile occidentale asupra Rusiei şi va permite un acces mai uşor la finanţare.

Banca Internaţională de Investiţii (BII) este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în anul 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a BII şi a Cartei sale. Cei nouă membri ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

03 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8351
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4859
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3685
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.8073

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie