DE MÂINENavele sub pavilion rus interzise în porturile din ţara noastră

G.D.
Miscellanea / 16 aprilie

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

De mâine, nicio navă înmatriculată în Rusia nu va mai putea să acosteze în porturile româneşti de la Marea Neagră sau de pe Dunăre, informează TVR.

Interdicţia, anunţată de Autoritatea Navală Română, se aplică inclusiv iahturilor sau ambarcaţiunilor de agrement.

Sunt exceptate navele care au nevoie de asistenţă umanitară sau care transportă mărfuri către state din Uniunea Europeană, transmite Telejurnalul.

Potrivit regulilor instituite în Uniunea Europeană, începând cu data de 17 aprilie 2022, ora 00:00, "se interzice accesul în porturile româneşti al oricărei nave înmatriculate sub pavilionul Rusiei, inclusiv al navelor care şi-au schimbat pavilionul rus în pavilionul oricărui alt stat sau care şi-au schimbat înmatricularea în Rusia în înmatricularea în oricare alt stat, după 24 februarie 2022", se arată într-un comunicat al Autorităţii Navale Române.

(1) Se interzice accesul după 16 aprilie 2022 în porturile situate pe teritoriul Uniunii al oricărei nave înmatriculate sub pavilionul Rusiei.

(2) Alineatul (1) se aplică navelor care şi-au schimbat pavilionul rus în pavilionul oricărui alt stat sau care şi-au schimbat înmatricularea în Rusia în înmatricularea în oricare alt stat după 24 februarie 2022.

(3) În sensul prezentului articol, "navă" înseamnă:

(a) o navă care intră în domeniul de aplicare al convenţiilor internaţionale relevante;

(b) un iaht cu lungimea de 15 metri sau mai mare care nu transportă mărfuri şi care nu transportă mai mult de 12 pasageri;

(c) o ambarcaţiune de agrement sau un motovehicul nautic, astfel cum sunt definite în Directiva 2013/53/UE a Parlamentului European şi a Consiliului.

(4) Alineatul (1) nu se aplică în cazul unei nave care are nevoie de asistenţă şi care caută un loc de refugiu sau care are nevoie de o escală de urgenţă într-un port din motive de siguranţă maritimă sau din motive de salvare a unor vieţi omeneşti pe mare.

(5) Prin derogare de la alineatul (1), autorităţile competente pot autoriza o navă să aibă acces întrun port, în condiţiile pe care le consideră adecvate, după ce au stabilit că accesul este necesar pentru:

(a) achiziţionarea, importul sau transportul în Uniune de gaze naturale şi petrol, inclusiv produse obţinute prin rafinarea petrolului, titan, aluminiu, cupru, nichel, paladiu şi minereu de fier, precum şi anumite produse chimice şi produse din fier astfel cum sunt menţionate în anexa XXIV;

(b) achiziţionarea, importul sau transportul de produse farmaceutice, medicale, agricole şi alimentare, inclusiv grâu şi fertilizatori al căror import, achiziţionare şi transport sunt permise în temeiul prezentului regulament;

(c) scopuri umanitare;

(d) transportul combustibilului nuclear şi al altor produse strict necesare funcţionării capacităţilor nucleare civile;

(e) achiziţionarea, importul sau transportul în Uniune de cărbune şi alţi combustibili fosili solizi, astfel cum sunt enumeraţi în anexa XXII, până la 10 august 2022.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro