DE TREI ORI MAI MARE DECÂT CEL DIN 2020One United estimează un profit de 549 milioane lei, pentru acest an

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 11 ianuarie

One United estimează un profit de 549 milioane lei, pentru acest an

Investiţiile sunt prognozate la 1,16 miliarde de lei

Actualizare - One United Properties va finaliza patru noi dezvoltări rezidenţiale şi două noi dezvoltări comerciale în acest an, spune Victor Căpitanu co-CEO al companiei, conform unui comunicat remis Redacţiei.

Domnia sa a declarat: "Anul acesta vom finaliza patru noi dezvoltări rezidenţiale şi două noi dezvoltări comerciale şi în acelaşi timp vorm investi şi în proprietăţi noi. Ca urmare, prevedem creşteri semnificative atât pentru vânzările rezidenţiale, datorită creşterii numărului de dezvoltări finalizate şi noi, cât şi pentru veniturile din chirii. În paralel, vom continua investiţiile în noi dezvoltări pentru a ne extinde portofoliul în România".

Conform comunicatului, pentru 2022, One United Properties estimează finalizarea următoarelor dezvoltări rezidenţiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi şi One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei. Estimarea de 71,78 milioane de lei a veniturilor din chirii este făcută pe seama ocupării integrale a One Tower, recepţiei One Cotroceni Park Faza 1 şi închirierii acestuia, precum şi a achiziţiei pachetului majoritar de acţiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârşitul anului, ceea ce va genera şi mai multe venituri recurente în următorii ani.

---

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) estimează pentru acest an un profit net consolidat de 549 milioane de lei, de trei ori mai mare decât cel din 2020, după cum reiese dintr-un raport publicat de companie astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, emitentul a raportat un profit net de 191,2 milioane de lei.

Piaţa a reacţionat la anunţul companiei, astfel încât după o oră şi un sfert de la deschiderea sesiunii de tranzacţionare, preţul acţiunilor ONE aveau o creştere de 4,93%, până la 1,362 lei.

Conform prognozelor One United, dezvoltatorul imobiliar va avea o cifră de afaceri de 1,52 miliarde de lei în acest an, veniturile din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale urmând să fie de 1,22 miliarde de lei iar cele din chirii de 71,78 milioane de lei.

Pentru acest an, One United Properties preconizează că va realiza investiţii (CAPEX) în valoare de 1,16 miliarde de lei.

Toate aceste estimări sunt incluse în Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul fiscal 2022, ce a fost aprobat de board în data de 10 ianuarie 2022 şi va fi supus aprobării AGOA în data de 26 aprilie.

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti în data de 12 iulie a anului trecut şi în prezent fac parte din indicele BET şi din indicele FTSE Global All Cap al agenţiei de evaluare FTSE Russell.

Evaluarea bursieră actuală a One United Properties se ridică la 3,5 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Dublarea profitului vs. 2021 nu e ceva imposibil, dar dacă ne uitam la piața imobiliara vedem o reducere semnificativă a nr de tranzacții în trim IV. Pump & dump?

  1. Putin probabil sa realizeze un asemenea profit, iar pentru anii urmatori nu sunt conditii pentru profituri consistente.

  Important e ca a luat-o la deal :)

  doar ca profitul ala il impartim acum la 2.574.140.294 actiuni si nu la 1.430.077.941 actiuni cate erau inainte de MCS.

  1. Dar si pretul nu mai e ala dinainte de mcs.

  Mă aștept că odată prețul ajuns sus, sa înceapă să descarce băieții deștepți. Este imposibil că această companie sa realizeze un asemenea profit in 2022! Oricum, eventualele dividende din profitul baban vor fi platite peste un an și câteva luni :)

  1. Oare cat va distribui din profitul viitor spus doar din gusa ? Au credite ohoooo ,banii la ei noi cu ceva firfirei sau poate gratuite om vedea.

  Si ce mai cumparam? Ce mai dezvoltam? Ha? O combinatie, ceva? Au....ticmai s a stricat una buna,. ..spaga era micuta, dar...ghinion

  ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro