Deca: "Ministerul Educaţiei va implementa un program naţional pentru a reduce abandonul universitar"

T.B.
Miscellanea / 19 septembrie

Deca: "Ministerul Educaţiei va implementa un program naţional pentru a reduce abandonul universitar"

Ministerul Educaţiei va implementa un program naţional pentru a reduce abandonul universitar, a susţinut marţi ministrul Ligia Deca, conform agerpres.ro.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a participat la cele două sesiuni dedicate miniştrilor din Uniunea Europeană responsabili de educaţie, în cadrul Reuniunii informale a miniştrilor educaţiei şi tineretului, care a avut loc în perioada 18-19 septembrie în Zaragoza, Spania.

"Prima sesiune a fost dedicată sprijinirii tranziţiei de la învăţământul preuniversitar la cel superior, precum şi suportului acordat studenţilor provenind din medii dezavantajate. Ministerul Educaţiei va implementa un program naţional pentru a reduce abandonul universitar. Programul va sprijini cadrele didactice să ofere cursuri remediale studenţilor care întâmpină dificultăţi, fiind dezvoltate politici şi practici de reînmatriculare şi reintegrare a studenţilor, de tipul "A doua şansă". De asemenea, vom sprijini studenţii care provin din familii cu un nivel scăzut de educaţie, prin programe de tipul "Primul student din familie"", a scris ministrul pe Facebook.

Cea de-a doua sesiune de lucru a fost dedicată promovării cetăţeniei democratice şi valorilor comune în Uniunea Europeană.

Ministrul Ligia Deca a prezentat exemple de bune practici din România, inclusiv disciplina Educaţie civică, predată încă din ciclul primar, precum şi alte discipline, cum ar fi Gândirea critică şi drepturile copiilor, Educaţia interculturală sau Educaţia pentru cetăţenie democratică.

"Am subliniat implicarea României în propunerea unui set de indicatori privind monitorizarea şi evaluarea valorilor fundamentale, ca element central al Spaţiului European al Învăţământului Superior", a mai scris ministrul.

Totodată, Ligia Deca a avut o întâlnire cu secretarul de stat Natalia Miteva, din partea Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei din Bulgaria, cu care a discutat despre schimbul de bune practici privind dezvoltarea educaţiei în domeniile STIM.

"Îmi reafirm angajamentul de a face totul pentru a oferi studenţilor un învăţământ superior de calitate, accesibil indiferent de condiţia socială sau de mediul de provenienţă. De asemenea, în calitate de ministru al educaţiei, voi sprijini, prin măsuri educaţionale, cetăţenia democratică şi valorile comune în Uniunea Europeană", a mai susţinut Deca.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Habarnista!

    60% din materiile bagate pe gatul studentilor sunt inutile,si pe vremea lui Ceausescu cam tot pe acolo,diferenta e ca atunci existau uzine unde puteai face o practica mai aproape de realitate!

    Sa i spuna cineva doamnei ca facultatea e mai mult pt carton pt studenti si pt bani grasi pt multi habarnisti din sistemul universitar care cu greu ar trece un interviu de angajare! 

    Lasa nasul mai jos . Nu ai motiv de zambet si mandrie.

    Incepe cu abandonul copiilor de pana la clasa a 8-a de la tara ,. Este crunt! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb