Deca: "România a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte internaţionalizarea învăţământului superior"

F.D.
Miscellanea / 29 mai

Deca: "România a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte internaţionalizarea învăţământului superior"

România a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte internaţionalizarea învăţământului superior, căreia noua lege îi dedică o secţiune distinctă, a transmis miercuri ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la panelul cu tema "Încurajarea cooperării transnaţionale şi a instrumentelor pentru dezvoltarea mobilităţilor", din cadrul Conferinţei ministeriale de la Tirana, relatează Agerpres.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, participă, miercuri şi joi, la Tirana, la Conferinţa ministerială a Spaţiului european al învăţământului superior (SEIS), precum şi la Forumul Global, evenimente care reunesc demnitari responsabili cu învăţământul superior, reprezentanţi ai studenţilor şi ai instituţiilor de învăţământ superior, reprezentanţi ai agenţiilor pentru asigurarea calităţii.

Potrivit ministrului, internaţionalizarea nu înseamnă doar atragerea studenţilor străini, ci şi creşterea calităţii şi a echităţii în învăţământul superior prin schimb de experienţă, multiplicarea parteneriatelor, cooperare şi beneficii reciproce.

"Am transmis, în intervenţia mea, faptul că România a făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte internaţionalizarea învăţământului superior, căreia noua lege îi dedică o secţiune distinctă. Internaţionalizarea nu este doar despre a atrage studenţi străini. Înseamnă şi creşterea calităţii şi a echităţii în învăţământul superior prin schimb de experienţă, multiplicarea parteneriatelor, cooperare şi beneficii reciproce. Pe lângă dezvoltarea unui cadru strategic pentru internaţionalizare, din care face parte şi programul naţional Study in Romania, am menţionat importanţa faptului că 17 universităţi din ţară fac parte din Alianţe ale Universităţilor Europene", a susţinut ministrul într-o postare pe Facebook.

Ligia Deca a subliniat importanţa demersurilor care să facă mobilităţile accesibile din punct de vedere financiar - iar suplimentarea fondurilor pentru programul Erasmus+ poate fi una dintre soluţii.

"Consider că mobilitatea este esenţială atunci când vorbim despre implementarea Procesului Bologna. Şi asta pentru că atingerea ţintelor de mobilitate denotă că multe alte obiective sunt atinse: recunoaşterea competenţelor, asigurarea calităţii, utilizarea instrumentelor de tip ECTS şi suplimentul la diplomă, micro-ceritificări. Dar, mai ales, înseamnă că Europa este unită prin valori comune şi încredere în sistemele naţionale de învăţământ superior", a afirmat ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. “Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, participă, miercuri şi joi, la Tirana, la Conferinţa ministerială a Spaţiului european al învăţământului superior (SEIS)”:-)…cand te duci sa iei “lumina” invatamantului de la…Tirana:-)…of, mai rau de atat numai mujicia mai putea fi:-)

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb