Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DECLARAŢIE COMUNĂ IOHANNIS-JUNCKER:"Statul de drept din România nu este negociabil"

P.E.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Amnistia şi graţierea au fost abordate astăzi în conferinţa de presă comună susţinută de Klaus Iohannis şi Jean Claude Juncker. Preşedintele Comisiei Europena a subliniat importanţa respectării statului de drept şi a afirmat că adoptarea unor astfel de măsuri "ar însemna un pas înapoi", iar Klaus Iohannis a afirmat că nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme europene.

"Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie aşa cum preconizată unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi", a declarat Jean Claude Juncker, fiind întrebat despre amnistie şi graţiere.

"Statul de drept din România nu este negociabil şi această poziţie am reiterat-o de multe ori şi voi rămâne la această opinie. Discuţia pe legile justiţie şi pe coduri din România este o discuţie complicată care se poartă acum de doi ani deja şi sper să existe la toţi cei implicaţi înţelepciunea de a aduce această discuţie spre un final care este conform nu numai cu aşteptările mele, pe care le cunoaşteţi, şi este în conformitate cu aşteptările românilor, cu aşteptările exprimate de Comisia de la Veneţia şi GRECO. Noi nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justiţie din Europa şi mai mult cu noi, prin aderarea la Uniunea Europeană, ne-am dorit să fim parte a unui spaţiu de valori şi dorim să rămânem acolo", a spus, la rândul său, Klaus Iohannis.

Acesta a reiterat că nu va face rabat de la aceste principii.

"Asta este o discuţie pe care o vom continua în România şi eu nu am de gând să fac în niciun fel rabate la aceste valori şi principii", a mai spus şeful statului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au nevoie de sttul de drept stramb pentru a ramane onorabili.

    1. Ăsta fură case pe numele soției, și le retrocedează singur, încasează sute de mii de euro chirii, nu declară veniturile, nu returnează veniturile din chirii, deși a pierdut imobilele în instanță și ne vorbește despre stat de drept.

      Așa sunt securiștii, meganesimțiți. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS