Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Declinul demografic a accelerat în luna mai

T.E.
Miscellanea /

Declinul demografic a accelerat în luna mai

Populaţia ţării noastre a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în luna mai, când s-au pierdut 5.511 de locuitori, faţă de 4.395 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza creşterii mortalităţii, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În aprilie, populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în a patra lună a anului, când s-au pierdut 8.560 de locuitori, faţă de 6.595 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalităţiii.

În luna mai, s-au născut 15.992 copii, cu 3.201 mai mulţi copii decât în aprilie, dar mai puţini cu 296 faţă de aceeaşi lună din 2018.

Totodată, în luna mai, s-au înregistrat 21.503 decese, cu 152 mai multe decât în luna anterioară şi cu 820 mai multe faţă de aceeaşi lună din 2018.

Mortalitatea infantilă din ţara noastră a scăzut în mai, faţă de aceeaşi lună a anului 2018, fiind înregistrate 89 decese ale unor copii cu vârsta de sub un an, cu 35 mai puţine decât în urmă cu un an.

În luna mai, la oficiile de stare civilă s-au înregistrat 12.789 căsătorii, cu 7.530 mai multe decât în luna aprilie. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive a fost de 2.714, cu 501 mai multe decât în luna aprilie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar în unele țări din Europa de Est numărul de locuitori scade, iar creșterea numărului de locuitori, natalitatea nu este sprijinită de guverne. Și unii se miră că România în special, țările est europene în general nu contează pe plan internațional. Nu cred că țărilor vest europene le convine că populația din estul continentului scade. În România nu se construiesc suficiente locuințe pentru tineri, pretențiile cresc anual, numărul de locuitori va ajunge la 16 milioane în 20 de ani, natalitatea nu este încurajată. Dar în Turcia de exemplu se construiesc locuințe, blocuri destule în orașe, natalitatea este mare, și vor avea 100 de milioane de locuitori în 20 de ani. Poate ne vom islamiza in 50 de ani daca nu ramanem buni crestini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS