Abonament gratuit

Deficitul bugetar al SUA a depăşit 1.000 de miliarde de dolari

M.A.I.
Internaţional /

Deficitul bugetar al SUA a depăşit 1.000 de miliarde de dolari

Deficitul bugetar al SUA a urcat cu 169 miliarde de dolari, la 1.067 miliarde de dolari în primele 11 luni din acest an fiscal, deoarece cheltuielile au crescut mai mult decât veniturile obţinute din colectarea taxelor, transmit Reuters şi AP.

Departamentul Trezoreriei din SUA a raportat că deficitul bugetar în august a totalizat 200 miliarde de dolari, comparativ cu 214 miliarde de dolari în august 2018. Analiştii se aşteptau ca deficitul să ajungă luna trecută la 195 miliarde de dolari.

Cheltuielile federale au scăzut cu 1% în august, la 428 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 4%, la 228 miliarde de dolari.

Experţii se aşteaptă la un excedent în septembrie, ceea ce ar putea duce la scăderea uşoară a deficitului pe 2019 sub nivelul de 1.000 de miliarde de dolari, potrivit sursei citate.

Autorităţile estimează că în acest an deficitul bugetar se va situa la 960 miliarde de dolari, faţă de 779 miliarde de dolari în urmă cu un an. De asemenea, deficitul bugetar ar urma să depăşească 1.000 de miliarde de dolari în 2020 şi să nu scadă sub acest nivel în următorul deceniu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inteleg din ultimul paragraf ca in urmatorii 10 ani cheltuielile guvernului american vor fi ,anual , cu cel putin 1000 miliarde dolari mai mari decat veniturile din anul respectiv ! Si asta pe langa datorile deja existente ! N-au si ei un Catu -sau mai multi -care sa- si smulga parul (cat mai este ) din cap de grija generatiilor viitoare ? Ce iresponsabili americanii astia adeptii lui "carpe diem" !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS