Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

Defrişările pe lista Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi

I.L.M.
Miscellanea /

Defrişările pe lista Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi

A treia ediţie a Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi are loc azi, iar una dintre temele principale care vor fi dezbătute este defrişarea celor 38,6 de milioane de metrii cubi de lemn din acest an, potrivit Agerpres.

Evenimentul adună în acelaşi loc proprietarii şi administratorii de păduri din România, producătorii de mobilă, organizaţiile de mediu, asociaţiile forestierilor şi reprezentanţii instituţiilor statului. Pe lângă discuţiile referitoare la defrişările pădurilor din ţara noastră va mai dezbate noua politică forestieră, cu accent pe un nou sistem de valorificare, pază, trasabilitate şi control a provenienţei legale a masei lemnoase. Finanţarea sectorului forestier prin strategiile Uniunii Europene şi prezentarea concluziilor grupului consultativ de lucru sunt priorităţile de finanţare pentru următorii şase ani.

Potrivit organizatorilor, printre invitaţii forumului se numără: Bogdan Micu consilier Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ciprian Muscă, preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România, Radu Vlad, coordonator al World Wide Fund România, şi Cătălin Tobescu , directorul general al Fordaq România, mai menţionează sursa.

La începutul lunii decembrie Inventarul Forestier Naţional din ţara noastră a afirmat că anual, sunt tăiaţi 38,6 de milioane de metri cubi de lemn. Din această cantitate, doar 18,5 milioane de metri cubi reprezintă tăierile legale, pentru care se plătesc taxe, restul de 20 de milioane de metri cubi fiind arbori extraşi fără nicio formă legală, în mare parte din pădurile proprietate privată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS