DIGI Comunications

Delegaţi chinezi vor propune la reuniunea anuală a legislativului emiterea de paşapoarte de vaccinare

J.P.
Internaţional / 03 martie

Delegaţi chinezi vor propune la reuniunea anuală a legislativului emiterea de paşapoarte de vaccinare

Unii dintre delegaţii care vor participa la reuniunile anuale ale parlamentului chinez şi ale organismului său consultativ, ce urmează să înceapă săptămâna aceasta, vor propune emiterea de paşapoarte de vaccinare ce ar permite revenirea la o oarecare normalitate, informează Global Times, conform Agerpres.

Zhu Zhengfu, membru al comitetului naţional al Conferinţei Consultative Politice a Poporului Chinez (CPPCC), a declarat pentru cotidian că Beijingul ar trebui să promoveze o recunoaştere reciprocă a unor astfel de paşapoarte de vaccinare pe plan global, pentru a impulsiona turismul internaţional şi schimburile comerciale.

De asemenea, Zhu a declarat pentru Global Times, publicat de grupul Ziarul Poporului ce aparţine Partidului Comunist Chinez, că persoanele ce sosesc din alte ţări ar trebui exceptate de la carantină dacă au un test RT-PCR negativ şi un paşaport de vaccinare.

Reuniunile anuale ale organismului legislativ al Parlamentului Chinez, Congresului Naţional al Poporului (NPC), şi ale organismului său consultativ CPPCC urmează să înceapă vineri şi respectiv joi. Delegaţii ce vor participa la reuniunile NPC şi CPPCC vor înainta propuneri pentru o nouă legislaţie sau reglementare care să fie analizate, dar care nu vor deveni toate lege.

Potrivit Global Times, Witman Hung Wai-man, deputat al NPC, a propus de asemenea guvernului central emiterea de paşapoarte de vaccinare care să fie recunoscute în China continentală şi în Hong Kong. Locuitorii metropolei care vor prezenta un astfel de paşaport şi un test RT-PCR negativ la COVID-19 ar trebui să poată călători în China continentală fără a fi plasaţi în carantină, a spus el.

China a reuşit în general să stăvilească răspândirea COVID-19 după ce epidemia a izbucnit la sfârşitul lui 2019 şi a paralizat cea mai mare parte a ţării anul trecut, notează Reuters, care adaugă că, de atunci, pandemia s-a extins pe tot globul şi a curmat până acum aproape 2,65 de milioane de vieţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro