Delegaţie MEPEX - Turcia, la sediul CCIB

F.D.
Miscellanea / 14 martie

Delegaţie MEPEX - Turcia, la sediul CCIB

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a avut loc întâlnirea preşedintelui Camerei Bucureşti, Iuliu Stocklosa, cu Recep Kaan Maşlak, preşedintele Asociaţiei Exportatorilor de Produse din Metal din Turcia (MEPEX), cu sediul la Ankara, însoţit de Osman Serdar Buyukbektaş, vicepreşedinte al Asociaţiei şi de alţi colaboratori, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Evenimentul a avut loc în marja deplasării în România a unei misiunii economice organizate de MEPEX şi susţinută de Ministerul Comerţului din care au făcut parte reprezentanţii a 22 de companii de profil din Turcia. Principalul obiectiv al întrevederii a vizat promovarea relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi identificarea unor oportunităţi de colaborare şi de punere în valoare a potenţialului celor două comunităţi de afaceri.

În deschidere, preşedintele CCIB a vorbit despre mediul economic al Capitalei, precum şi despre activitatea Camerei noastre, cu accent pe strategia de relaţii externe. În acest context, a punctat relaţiile deosebite dezvoltate de Camera Bucureşti cu instituţiile guvernamentale cu rol în promovarea relaţiilor economice şi comerciale internaţionale, cu diplomaţii români din străinătate, dar şi cu cei străini, acreditaţi în România. Totodată, Iuliu Stocklosa a exprimat interesul privind dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Republica Turcia, o dovadă în acest sens fiind cele opt acorduri de cooperare încheiate de CCIB cu organizaţii similare din această ţară, la care se adaugă acordul semnat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania (TIAD).

Recep Kaan Maşlak a vorbit despre rolul, structura şi potenţialul MEPEX şi a subliat interesul membrilor Asociaţiei pe care o conduce pentru piaţa ţării noastre. Potrivit preşedintelui MEPEX, Asociaţia, înfiinţată în 1993, reuneşte astăzi peste 4000 de membri care produc o gamă largă de produse din metal şi echipamente pentru diverse ramuri ale economiei: construcţii civile şi industriale, industrie grea, infrastructură, minerit, industrie energetică etc. Întâlnirea de la CCIB a fost precedată de un Forum de afaceri, organizat în ziua precedentă, axat pe întâlniri B2B care s-a finalizat cu rezultate apreciate ca fiind "foarte bune" de către Recep Kaan Maşlak.

În cazul în care reprezentanţi ai mediului de afaceri din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării sunt interesaţi să coopereze cu membri ai MEPEX, sunt invitaţi să contacteze Serviciul Relaţii Internaţionale al CCIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb