Delgaz Grid: Companiile de distribuţie din grupul E.ON vor amenaja 13.000 de km de coridoare verzi

D.T.
Companii / 17 martie

Delgaz Grid: Companiile de distribuţie din grupul E.ON vor amenaja 13.000 de km de coridoare verzi

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON în România, are în plan amenajarea, până în 2030, a circa 1.200 de hectare de coridoare verzi de-a lungul a 370 de km de reţele electrice aeriene de înaltă tensiune ce traversează terenuri forestiere, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, pentru acest an, compania are în vedere inventarierea biotopului de pe aproximativ 200 ha şi implementarea conceptului Ecological Corridor Management pe o suprafaţă de 60 de hectare în cele şase judeţe din Moldova în care Delgaz Grid activează pe zona de electricitate (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

Modelul tradiţional de asigurare a funcţionării în siguranţă a liniilor electrice în zonele împădurite este de asigurare a unor culoare de trecere prin eliminarea totală a vegetaţiei de sub acestea şi din zona limitrofă.

Gestionarea ecologică a traseelor liniilor electrice presupune ca numai vegetaţia care reprezintă o ameninţare directă pentru liniile electrice să fie eliminată. Copacii, tufişurile şi arbuştii cu creştere lentă sunt păstraţi cât mai mult posibil. Crengile tăiate sunt lăsate pe pământ, creând oportunităţi importante pentru cuibăritul păsărilor. Acest lucru creşte biodiversitatea florei şi faunei sub linii, se precizează în comunicat.

Compania colaborează în cadrul proiectului cu administratorii fondului forestier, universităţi, ONG-uri din România, dar şi cu Institutul European pentru Managementul Coridoarelor Ecologice din Germania.

Ecosistemele sănătoase şi stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2.

E.ON va crea, de la Marea Neagră până în Suedia, biotopuri importante sub cei 13.000 de kilometri de linii de înaltă tensiune din zonele forestiere, se mai arată în comunicat. Acest lucru este echivalent cu suprafaţa a 100.000 de terenuri de fotbal.

Gestionarea coridoarelor ecologice aduce o contribuţie importantă pentru a avea ecosisteme mai sănătoase şi o mai mare biodiversitate în întreaga Europă.

E.ON este partener al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, care a declarat perioada 2020-2030 "Deceniul pentru refacerea ecosistemului".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro