Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group în preluarea reţelei de fitness World Class România

G.D.
Companii / 15 iulie 2022

Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group în preluarea reţelei de fitness World Class România

Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group (AIG), care este prezent în România prin investiţii în agricultură, distribuţie de echipamente agricole şi în domeniul imobiliar, în preluarea reţelei de fitness World Class România de la fondul de investiţii polonez Resource Partners, conform unui comunicat remis redacţiei. Tranzacţia a fost semnată în aprilie 2022 şi a fost finalizată în data de 15 iulie, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare. Preluarea reţelei de 41 de centre de fitness reprezintă intrarea AIG pe segmentul sănătate şi wellness.

Potrivit sursei citate, echipa multidisciplinară a Deloitte implicată în proiect a fost formată din experţi din România şi Germania, care au asigurat servicii de due diligence comercial, financiar şi fiscal, precum şi asistenţă în negocierea contractului de vânzare-cumpărare. La Bucureşti, echipa de consultanţi financiari a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ioana Boca, Director, Crina Ciudin, Senior Associate, Cristina Ifrim, Senior Associate, şi Mădălina Tene, Senior Associate, iar echipa de experţi fiscali a fost formată din Alexandra Smedoiu, Partener, Monica Ţariuc, Director, Mihaela Iacob, Senior Manager, şi Victoria Dobre, Senior Manager. Contribuţia practicii Deloitte de consultanţă financiară din Germania a fost asigurată prin Stefan Ludwig, Partener, şi Steffen Gausselmann, Manager.

"Aceasta este a doua tranzacţie pentru care colaborăm cu Deloitte, după cea în care am preluat fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro şi Alisa Farm Management, precum şi Thames Farming Enterprises, compania ce deţine cele patru ferme. De această data, proiectul s-a derulat în două faze, ambele necesitând demersuri de due diligence şi de negociere, iar echipa internaţională a Deloitte a fost alături de noi tot timpul, implicată în totalitate, şi a dat dovadă de flexibilitate prin modul în care a răspuns numeroaselor schimbări care au apărut pe parcursului celor aproape opt luni de colaborare. Am apreciat în mod deosebit competenţa comercială a echipei Deloitte şi profesionalismul analizei financiare", a declarat Alexandru Rusu, Director financiar Europa Centrală şi de Est, African Industries Group.

"Cred că succesul acestei tranzacţii a fost asigurat de colaborarea extraordinară atât cu echipa de conducere a AIG, cât şi cu ceilalţi consultanţi. Suntem onoraţi de faptul că am reuşit să asistăm clientul nostru pe parcursul celor câteva luni, cât a durat proiectul, prin intermediul unei echipe internaţionale, formate din experţi din România şi Germania. Această tranzacţie reprezintă intrarea AIG pe o nouă piaţă şi un nou pas către consolidarea poziţiei sale", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Off-topic, observ ca barbatii sunt discriminati in unele domenii bine platite.

    Cu o singura exceptie - vad ca doar doamne au fost implicate in aceasta tranzactie.  

    Observatia vine pe fondul frecventelor sloganuri "Mai multe femei in functii de conducere, etc..." si a impunerii unei cote procentuale de femei in Boards si alte domenii. Nimeni nu vrea egalitate de gen la Termoenergetica, unde trebuie schimbate mii de km de teava.  

    Cred ca trebuie sa prevaleze valoarea, nu sexul/genul. Iar daca totusi vrem egalitate - atunci sa fie in toate domeniile nu doar in cele de office, bine remunerate.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb