Dendrio Solutions semnează un parteneriat cu Agista şi se pregăteşte să devină companie publică

F.D.
Piaţa de Capital / 14 iunie

Dendrio Solutions semnează un parteneriat cu Agista şi se pregăteşte să devină companie publică

Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă semnarea unei tranzacţii cu privire la intrarea în acţionariatul DendrioSolutions a Agista, fond de investiţii alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzacţia vizează vânzarea de către Bittnet Group a aproximativ 12% din capitalul social şi din drepturile de vot ale Dendrio pentru o sumă totală de 7,5 milioane de lei.

"Odată cu intrarea Agista în acţionariatul Dendrio, compania porneşte drumul spre listarea pe piaţa de capital. Avem în vedere mai multe opţiuni în această direcţie, printre care realizarea unui plasament privat sau listarea printr-o ofertă publică iniţială la BVB. De asemenea, analizăm şi posibilitatea fuzionării cu o companie listată pe o piaţă reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacţionare dintr-o ţară membră a Uniunii Europene.Având în vedere valoarea tranzacţiei, odată cu finalizarea acesteia, evaluarea iniţială de piaţă a DendrioSolutions va fi de 62,5 milioane de lei. Ne bucurăm că în acest proces de dezvoltare accelerată a Dendrio vom avea alături de noi un partener cu o viziune clară asupra potenţialului de creştere al companiei. Obiectivul principal este ca împreună să transformămDendrioîntr-unul dintre cei mai importanţi integratori multicloud din Europa Centrală şi de Est," a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

DendrioSolutions reuneşte activităţile de integrare IT&C provenite de la Bittnet, Gecad Net şi Crescendo International şi face parte din pilonul de Infrastructură şi Cloud al Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Compania este singurul integrator multicloud din România, partener certificat la cel mai înalt nivel de către vendorii mari de tehnologie, printre care Cisco, Microsoft, Google, Amazon Web Service şi furnizează servicii ce vizează implementarea de infrastructuri IT complexe, securitate cibernetică, servicii de tip managed, aplicaţii pentru mediul de afaceri şi aplicaţii software şi de inteligenţă artificială.

"Piaţa IT&C din România, dincolo de faptul că este un sector extrem de dinamic şi cu un imens potenţial de dezvoltare, asigură nevoi tot mai importante pentru un număr tot mai mare de oameni. Dacă acum 20 de ani serviciile IT&C erau un lux, acum ele au devenit, în opinia mea, dintre acele nevoi care sunt aproape în baza piramidei lui Maslow. Agista caută să susţină prin capital şi know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esenţiale pentru societate. Astfel, parteneriatul cu Dendrio este unul valoros, ce ne dă ocazia să punem în practica misiunea Agista, să accelerăm parcursul companiei către piaţa de capital", a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

În 2021, DendrioSolutions a realizat o cifră de afaceri de 87 de milioane de lei şi un profit operaţional de 5,41 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a înregistrat venituri de 28,5 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 60% faţă de T1 2021. Marja brută a crescut cu 61% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul ponderii crescute a serviciilor cu valoare adăugată mare în veniturile diviziei. Acest lucru a condus la creşterea cu 133% a profitului operaţional, până la valoarea de 0,66 milioane de lei.

În primele trei luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investiţiile în TopTech şi 2Net Computer, două companii ce urmează să fie integrate operaţional în DendrioSolutions, odată cu obţinerea autorizării din partea Consiliului Concurenţei. Astfel, Dendrio devine un integrator cu o capacitate de generare de venituri de peste 200 milioane de lei anual şi care a demonstrat de-a lungul timpului că poate susţine pe termen mediu un ritm de creştere de peste 20% pe an.

Lansat recent, Agista este primul fond de investiţii în curs de autorizare din România, axat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Fondulfinanţează şi susţine IMM-urile locale în dezvoltareaaccelerată a acestora prin intermediul pieţei de capital. Agistaţinteşte investiţii de tipul PRE-IPO, plasamente private, companii aflate în stadiul de IPO sau chiar în acţiunile companiilor deja listate şi cu potenţial ridicat de creştere.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Fratii deja o dau si cu Impetum.

  :)))

  Toata piata stie ca este o jmecherie. 

  1. niste jeguri ....au prostit poporul cu actiunile gratuite in mai multe randuri...se pare ca la ei face parte din "strategia de crestere"

   Puteti sa detaliati va rog?

   Cine e actionar in firmele astora isi merita soarta.Dendrio dupa listare va fi alta actiune care o sa mearga doar in jos,model BNET.

   bnet inseamna dendrio+firma originara bittnet care tine niste cursuri IT de 13 milioane pe an

   pe una din ele sunt consolidate toate buticurile cumparate de ei 

   tranzactia asta evalueaza dendrio la 62 milioane,restul face 13 sau hai 15 sau 20 

   insa BNET are capitalizare 150 milioane

   asta e teapa pe care o s-o incaseze actionarii in continuare,asa cum o fac de 3-4 ani de cand actiunea asta scade nonstop iar sefii incaseaza bonusuri imense in actiuni pentru ca dau teapa actionarilor 

  A crescut in T1 profitul operational pana la 0,66 m?Asta da companie! :)) Se sufoca de datorii si vand din procente.Cine sa cumpere de la BNET decat ROCA si cate denumiri mai au?Sa vedem ce fraieri gasesc pentru listare sa le cumpere petarda.

  Tusea si Junghiul

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro