DIGI Comunications

DEPANERO:"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"

A.P.
Companii / 26 februarie

"Electrocasnicele mici au avut cele mai multe intrări în service în 2020"

Electrocasnicele mici (SDA - Small Domestic Appliances) au înregistrat cea mai mare creştere a intrărilor în service în 2020, faţă de 2019, de 64%, ca urmare a impactului pe care pandemia l-a avut atât la nivelul comportamentului de cumpărare şi consum, cât şi al utilizării produselor, potrivit Depanero.

Pe parcursul anului trecut, românii şi-au petrecut mai mult timp în casă decât de obicei, ceea ce a determinat o creştere a incidenţei defecţiunilor din cauza utilizării mult mai intense a aparatelor de uz casnic.

Pe fondul creşterii explozive a vânzărilor din categoria electrocasnicelor mici pentru casă, produsul vedetă de anul trecut, maşina de făcut pâine, a cunoscut şi o creştere a intrărilor în service, de 50%, faţă de 2019, iar categoria Home Care (aspiratoare şi alte aparate pentru îngrijirea locuinţei) a înregistrat o creştere de 56% a intrărilor în service anul trecut, faţă de 2019.

Cea mai spectaculoasă creştere a fost, însă, a bicicletelor fixe pentru exerciţii, de 192%, pe următorul loc situându-se umidificatoarele/dezumidificatoarele, cu o creştere de 140%.

Cele mai frecvente defecţiuni ale produselor din categoria SDA (Small Domestic Appliances) care au ajuns anul trecut în service-ul Depanero au fost cauzate de suprasolicitarea aparatelor, care a dus la cedarea angrenajelor interne şi a motoarelor, fiind astfel necesară intervenţia specialiştilor.

Categoriile SDA+Home Care au reprezentat anul trecut 20% din totalul intrărilor în service-ul Depanero, faţă de aproximativ 15% în 2019.

Recomandări pentru menţinerea electrocasnicelor şi echipamentelor electronice într-o bună stare de funcţionare:

Pentru maşina de pâine

-Respectaţi întocmai reţeta din manualul de utilizare şi mai ales aveţi grijă să respectaţi gramajul.

-Curăţaţi accesoriile şi produsul după fiecare utilizare.

-Nu curăţaţi accesoriile la maşina de spălat vase!

Pentru aspiratoare

-Curăţaţi filtrele după fiecare utilizare.

-Înlocuiţi periodic filtrele.

-A se evita contactul cu lichide (excepţie fac modelele în ale căror specificaţii se precizează că pot aspira lichide)

Recomandări generale

-Evitaţi suprasolicitarea aparatelor. Acestea nu au fost proiectate pentru o utilizare profesională şi/sau industrială, cum este cazul, de exemplu al aparatelor destinate utilizării în restaurante, hoteluri etc.). Astfel, este indicat să utilizăm aparatul doar pentru o sesiune de gătit/curăţat etc. Dacă este nevoie de reutilizare, vă recomandăm să faceţi o pauză între utilizări.

-Evitaţi bruscarea aparatelor. Nu le trântiţi sau loviţi (nu trageţi aspiratorul de furtun pe scări, de exemplu). Angrenajele interne sunt principala cauză a defectării aparatelor, care de multe ori apar ca urmare a suprasolicitării şi/sau lovirii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro