Deputatul Alexandru Muraru anunţă înfiinţarea unui Muzeu al Istoriei şi Culturii Romilor

G.B
Miscellanea / 02 august

Alexandru Muraru

Alexandru Muraru

Deputatul liberal Alexandru Muraru a anunţat, astăzi, că va fi demarat un studiu de fezabilitate privind înfiinţarea unui Muzeu al Istoriei şi Culturii Romilor, fondurile necesare fiind asigurate de la bugetul de stat şi din bugetul Agenţiei Naţionale pentru Romi. Alexandru Muraru a spus că studiul de fezabilitate va fi finalizat cel mai târziu în primăvara anului 2023, potrivit News.ro.

Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, Alexandru Muraru, afirmă într-un comunicat de presă că aceste măsuri concrete ale statului român vor creşte gradul de conştientizare a tinerilor asupra tragediei romilor din perioada Holocaustului.

"Astăzi, 2 august, când comemorăm exterminarea a jumătate de milion de copii, femei şi bărbaţi romi ucişi în Europa în perioada Holocaustului, avem datoria să reflectăm la cum putem învăţa lecţiile trecutului şi jertfei atâtor oameni nevinovaţi pentru a construi o societate mai tolerantă, care respectă alteritatea şi îmbrăţişează diversitatea. Din România, în perioada regimului Antonescu aliat cu Germania nazistă, 25.500 de romi au fost deportaţi în Transnistria, iar 11.000 nu s-au mai întors niciodată", afirmă Alexandru Muraru.

Deputatul liberal susţine că avem datoria să le spunem copiilor noştri că, acum opt decenii, alţi copii ca şi ei au fost condamnaţi de autorităţile române la moarte, inaniţie, frig şi boli.

"Avem datoria să le spunem elevilor şi studenţilor din România că administraţia din perioada 1940-1944, în numele unei ideologii criminale, a facilitat şi pus în aplicare persecuţia şi exterminarea de romi prin înrobire şi mizerie. Avem datoria morală să spunem că bărbaţii romi, care luptau pentru ţară, au fost scoşi din armată pentru a fi trimişi în Transnistria administrată direct de către autorităţile militare şi administrative române", a afirmat deputatul Alexandru Muraru.

Totodată, Muraru aminteşte că România are o strategie naţională, cu un plan de măsuri concrete, cu finanţări şi cu termene clare pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură.

Deputatul PNL afirmă că odată cu implementarea strategiei se va demara studiul de fezabilitate cu privire la înfiinţarea unui Muzeu al Istoriei şi Culturii Romilor, studiul urmând a fi finalizat cel târziu în mai 2023.

"Tragedia Holocaustului împotriva Romilor este de acum parte a memoriei noastre colective. De aceea, statul va implementa programe naţionale menite să conştientizeze această tragedie în rândul tinerilor. În acest sens, elaborarea şi implementarea proiectului pilot "Holocaustul împotriva Romilor - Samudaripen" - realizat cu coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu participarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România - Elie Wiesel, cu Agenţia Naţională pentru Romi - va avea menirea să facă cunoscut elevilor un episod aproape ignorat din istoria romilor din România. Iniţial, acesta va avea o fază pilot la nivelul municipiului Bucureşti, urmând ca ulterior acesta să fie replicat şi în celelalte judeţe din ţară. Proiectul va presupune vizite de studiu şi de reflectare ale unor grupuri de elevi în ziua europeană de comemorare a Holocaustului împotriva Romilor (2 august) în fiecare an", a mai spus deputatul Alexandru Muraru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. frații muraru sunt sluga oricui atacă poporul român

    rolul muzeului este ca pe viitor copiii voștri să fie tinuti in servitute prin acuze de rasism și vinovăție istorică și să ajungă pruncii voștri să ingenuncheze.  

    asta fac aceste doupă lichele din anturajul lui iohannis, slugile străinilor care vor să distrugă coerența natională și apoi suveranitatea  

    s-au dat cu cei puternici și lovesc in cei slabi 

    Dar un muzeu al comunismului avem? Sau asta e despre romani si nu se potriveste cu valorile individului asta?

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro