Derapaj sexist sub "umbrela" olimpică

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 05 februarie

Yoshiro Mori, fost premier al Japoniei, a spus că este necesară reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse întruniri, "altfel nu vom putea termina niciodată".

Yoshiro Mori, fost premier al Japoniei, a spus că este necesară reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse întruniri, "altfel nu vom putea termina niciodată".

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt condamnate să nu aibă parte de linişte, după problemele sanitarea au apărut şi cele de... exprimare.

Derapaje neplăcute au loc şi la case sportive foarte mari.

Yoshiro Mori, fost premier al Japoniei, a spus că este necesară reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse întruniri, "altfel nu vom putea termina niciodată".

Preşedinte al Comitetului de Organizare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a provocat reacţii pe reţelele sociale după ce au apărut informaţii despre comentariile la adresa femeilor în timpul unei şedinţe executive a Comitetului Olimpic Japonez care a avut loc online. "În consiliile cu multe femei, şedinţele durează atât de mult timp", a spus râzând Mori, în vârstă de 83 de ani, potrivit unui articol din publicaţia Asahi Shimbun. "Femeile au un puternic simţ al competiţiei. Dacă o persoană ridică mâna, probabil că altele se gândesc, trebuie să spun şi eu ceva. De aceea toată lumea vorbeşte". Mori încerca să comentee planul comitetului olimpic de a creşte numărul membrilor femei din consiliul de administraţie la peste 40% din total. "Trebuie reglementat într-o oarecare măsură timpul de vorbire. Altfel nu vom putea termina niciodată", a spus Mori. La scurt timp, pe pe Twitter, utilizatorii au început rapid să solicite demisia lui Mori. Alţii au sugerat că vârsta lui Mori şi atitudinea sa învechită reprezintă adevărata problemă. Mori face însă o excepţie pentru femeile care sunt în prezent membre ale comitetului organizator de la Tokyo. Aceste femei, a sugerat el, sunt capabile să vorbească atât cât să corespundă standardelor sale de concizie: "au experimentat întruniri internaţionale. De aceea discuţiile lor sunt sofisticate, ajung la subiect şi sunt foarte utile". Masa Takaya, purtător de cuvânt al comitetului de organizare din Tokyo, a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la remarcile lui Mori despre femei.

Pe reţelele de socializare, pe fondul cererilor de demisie a domnului Mori, alţii şi-au exprimat uimirea nu doar în legătură cu comentariile sale, ci şi cu faptul că nimeni de la întrunire nu a obiectat.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Hahahaha! Să recunoaștem, omul nu e chiar pe arătură... exista suficient adevăr în ceea ce zice.

  1. nu-i pe nici o aratura , gura , e arma femeilor , o iei la fuga numai sa scapi !

   degeaba fugi că nu ai scăpare...iat-o pe femeia, cu arma sa (cu limba fr. ascuțită) îndepărtată din ,,locul nepotrivit... la locul potrivit -bucătăria din Voluntariul său-""... tot la microfon, zi de zi !!!

   Degeaba fugi, scăpare n-ai !  

  Problema nu este ca sunt femei, ci ca trancanesc, ceea ce fac toti, indiferent de gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro