Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

DESPRE CONFLICTUL DINTRE JEFF BEZOS ŞI COMPANIA AMI:Arabia Saudită a anunţat că nu are nicio legătură

M.I.
Internaţional /

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Arabia Saudită a anunţat ieri faptul că "nu are absolut nicio legătură" cu articolul publicat de National Enquirer, publicaţie deţinută de compania American Media (AMI), referitor la relaţia extraconjugală a proprietarului Amazon.com, Jeff Bezos, a declarat ministrul saudit al Afacerilor Externe, Adel al-Jubeir, transmite Reuters.

Bezos a acuzat joi AMI că a încercat să îl şantajeze, cu ameninţarea că va publica "fotografii intime" pe care el le-ar fi trimis prietenei sale, dacă nu va afirma public că articolul tabloidului nu are motivaţie politică.

Într-o postare pe blog, Bezos a făcut aluzie la nemulţumirea Arabiei Saudite faţă de modul în care ziarul Washington Post, care este proprietatea lui Bezos, a relatat despre asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashog.

Bezos s-a referit şi la articolele din presă referitoare la posibilele legături dintre AMI şi Arabia Saudită.

"Aceasta este o problemă între două părţi, nu avem nicio legătură cu asta", a afirmat Adel al-Jubeir la emisiunea "Face the Nations" de la CBS, întrebat dacă guvernul saudit a fost implicat în informaţiile publicate de Enquirer.

"Pentru mine sună a telenovelă", a afirmat Adel al-Jubeir într-un interviu difuzat duminică, din care au fost fost publicate fragmente pe site-ul CBC. Jubeir a mai afirmat că nu are cunoştină despre legături între guvernul saudit şi AMI sau directoru lgeneral al acesteia, David Pecker.

AMI a anunţat vineri că relatările sale despre Bezos au fost legale şi că va investiga acuzaţiile acestuia.

Asasinarea lui Khashoggi la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, în octombrie anul trecut, a tensionat legăturile Arabiei Saudite cu aliaţii săi occidentali, a expus regatul la posibile sancţiuni şi a afectat iaginea prinţului moştenitor, Mohammed bin Salman

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS