Dezvoltatorul Portico Investments România a vândut şase clădiri din portofoliu în două tranzacţii consiliate de Colliers

A.P.
Companii / 19 aprilie 2021

Dezvoltatorul Portico Investments România a vândut şase clădiri din portofoliu în două tranzacţii consiliate de Colliers

Dezvoltatorul Portico Investments România, consiliat de Colliers, a finalizat vânzarea a şase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate şi Lidl România, în două tranzacţii care cumulează peste 8,5 milioane euro, otrivit unui comunicat al Redir.

Portofoliul vândut de Portico Investments cuprinde şase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reşiţa, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad, fiind închiriate de Lidl, Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal şi Pepco, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 16.312 de metri pătraţi.

Cu excepţia clădirii Lidl Reşiţa, care a fost achiziţionată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operaţiunile Praktiker România şi pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher şi a înfiinţat apoi brandul de decoraţiuni Homelux.

Cele două tranzacţii fac parte din strategia Portico Investments de a-şi optimiza portofoliul, renunţând la proprietăţile din oraşe mai mici şi de a achiziţiona noi spaţii de retail închiriate de ancore de food localizate în Capitală şi în oraşele mari din ţară. În paralel, dezvoltatorul a făcut patru noi achiziţii, în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Investitor şi dezvoltator imobiliar de top în Europa Centrală şi de Est, Portico Investments se concentrează în principal pe proprietăţi imobiliare din zona de comerţ alimentar, în locaţii de calitate, care sunt integrate în comunităţi durabile. Compania administrează 69 de proprietăţi în România, Ungaria şi Olanda, cu o suprafaţă închiriabilă de 135.000 de metri pătraţi de spaţii de retail.

Anul trecut, în februarie, Portico Investments România a vândut şi complexul multifuncţional Oradea Plaza către grupul de firme cu capital autohton Lotus Center, într-o altă tranzacţie consiliată de Colliers. De altfel, "anul pandemiei" a fost unul dintre vârfurile ciclului economic actual în ceea ce priveşte investiţiile în active imobiliare comerciale, cu o creştere de 37% faţă de 2019, până la aproape 900 de milioane de euro.

Două tranzacţii de referinţă, care cumulează peste 400 de milioane de euro, au fost în lumina reflectoarelor anul trecut. Prima a fost vânzarea portofoliului de birouri NEPI Rockcastle către AFI Europe consiliată de Colliers, cea mai mare tranzacţie de birouri din istoria pieţei imobiliare româneşti şi una dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est, cu un record de 307 milioane de euro. A doua cea mai importantă tranzacţie a fost vânzarea Floreasca Park din proprietatea GLL către o societate mixtă formată din Resolution Property (Grupul Fosun) şi Zeus Capital Management, pentru 105 milioane de euro.

Pentru acest an, consultanţii Colliers estimează un volum total al tranzacţiilor imobiliare comerciale de cel puţin 0,5 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro