DGASMB va depune plângere penală împotriva DSP Bucureşti

S.B.
Miscellanea /

DGASMB va depune plângere penală împotriva DSP Bucureşti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) a anunţat, azi, că va face plângere penală împotriva DSP Bucureşti pentru că, deşi la Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependenţe - Berceni au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari şi 28 de angajaţi, DSP Bucureşti a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru. Este vorba despre 479 de persoane (246 de angajaţi şi 233 de beneficiari), potrivit news.ro.

"După ce a aşteptat timp de 3 zile ca DSP să efectueze testarea celor din Centrul Rezidenţial din Berceni, pentru a urgenţă procedura şi pentru a suplini lipsa de reacţie a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, personalul centrelor rezidenţiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testaţi la apariţia primului caz sau a simptomelor. DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal şi beneficiari) s-a efectuat vineri şi sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecţiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus", a transmis, luni, DGASMB.

Instituţia a precizat că va depune plângere penală împotriva DSP Bucureşti.

"În prezent, toţi beneficiarii şi angajaţii care au fost depistaţi pozitivi sunt asimptomatici şi au fost internaţi, în funcţie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeş, dr. Marius Nasta, Monza şi spitalul de la institutul Ana Aslan din Otopeni", a mai transmis instituţia.

Sursa citată a precizat că la Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependenţe - Berceni au fost întreprinse măsuri de siguranţă sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranţă medicală şi decontaminarea incintelor cu substanţe puternic virucide.

"Menţionăm că angajaţii DGASMB au fost testaţi ultima oară în dată de 9 mai, după finalizarea perioadei de autoizolare la locul de muncă, rezultatele fiind negative pentru tot personalul", a mai transmis instituţia.

Anterior, DSP Bucureşti a precizat că 75 de persoane de la Centrul Rezidenţial Berceni - angajaţi şi beneficiari - au fost conirmaţi cu coronavirus, iar personalul nu a implementat mpăsurile necesare pentru răspândirea pandemiei, fiind aplicată o amendă de 20.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie