Digi Communications a finalizat vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către 4iG

G.U.
Piaţa de Capital / 30 noiembrie 2021

Digi Communications a finalizat vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către 4iG

Grupul Digi Communications N.V. a anunţat astăzi încheierea contractului de vânzare-cumpărare privind operaţiunile sale din Ungaria către operatorul 4iG, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

RCS & RDS (filiala din România a DIGI) şi 4iG au agreat la finalul lunii martie 2021 termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacţie pentru cumpărarea DIGI Tavközlesi Szolgaltato Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure. În data de 29 noiembrie 2021, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG pentru o valoare a tranzacţiei de 625 de milioane de euro. Tranzacţia este supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţilor de concurenţă. DIGI şi 4iG vor coopera în vederea finalizarii tranzacţiei în cel mai scurt timp.

Grupul DIGI a fost prezent timp de 23 de ani în Ungaria, perioadă în care a construit un operator de servicii de telecomunicaţii cu o poziţie de top pe piaţa locală, oferind un portfoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile, precum şi telefonie fixă şi mobilă. Totodată, DIGI este primul furnizor de servicii de telecomunicaţii din Ungaria care a lansat serviciul Fiberlink 10G, pachetul cu cea mai mare lăţime de bandă, lansând astfel un nou capitol de dezvoltare tehnologică pe această piaţă.

Potrivit comunicatului, la nivelul anului 2020, abonaţii DIGI pe piaţa din Ungaria erau în număr de 1,1 milioane la nivel naţional şi unităţile generatoare de venituri (RGU) de peste 2,5 milioane. În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (200 milioane EUR) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (54 milioane EUR).

Potrivit Autorităţii Naţionale Ungare de Media şi Telecomunicaţii (NMHH), DIGI este al doilea operator, după cota de piaţă deţinută, pe segmentele de servicii pay-TV, internet broadband şi telefonie fixă. Cu un model de business unic pe piaţa locală, activităţile Grupului DIGI în Ungaria au inclus operarea mai multor staţii de televiziune, canale de sport şi a altor patru canale tematice. Dimensiunea extinsă a activităţilor din Ungaria a fost în bună măsură sprijinită şi de numărul mare de angajaţi, aproximativ 3.000.

"Ungaria este o piaţă în care ne-am desfăşurat activitatea cea mai mare parte a existenţei noastre. Am construit acolo, împreună cu echipa locală, o afacere de care suntem foarte mândri şi care este unul dintre operatorii cei mai mari, mai avansaţi tehnologic şi mai de succes din această piaţă. Cu toate acestea, în condiţiile reorientării strategiei noastre către pieţe din vestul Europei, a venit momentul să îi lăsăm pe partenerii noştri de la 4iG să continue această frumoasă poveste şi avem încredere că vor continua munca noastră şi vor amplifica succesul acestui operator." a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. tot plini de datorii raman

    1. FITI LINISTITI, BANII VOR AJUNGE IN PARADIS(OLANDA). DIVIDENDE 5 BANI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro