Abonament gratuit

DIN CAUZA DECLINULUI VÂNZĂRILOR:PSA vrea să renunţe la una din societăţile sale mixte din China

A.I.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Grupul auto francez PSA se pregăteşte de vânzarea participaţiei sale de 50% din societatea mixtă înfiinţată în urmă cu opt ani împreună cu partenerul chinez Chongqing Changan Automotive, din cauza declinului vânzărilor, transmite Reuters.

Grupul PSA deţine brandurile DS, Peugeot, Citroen şi Opel.

Anunţul de joi vine după ce Changan a indicat luna aceasta că este în căutarea unui cumpărător pentru jumătatea sa din societatea mixtă, numită CAPSA, care produce maşini sub brandul DS al PSA, informează Agerpres.

Decizia PSA vine pe fondul problemelor cu care se confruntă producătorii globali în China, cea mai mare piaţă auto din lume, unde anul trecut s-a înregistrat primul declin al vânzărilor din anii 1990.

De asemenea, PSA intenţionează să reducă numărul locurilor de muncă şi să renunţe la două din cele patru fabrici de asamblare dintr-o societatea mixtă mai mare, înfiinţată cu un alt partener chinez, Dongfeng Group, care produce maşini Peugeot şi Citroen, anunţa Reuters în august.

Un purtător de cuvânt al PSA a precizat joi că firma franceză încă speră să producă maşini DS în China, iar "un nou plan strategic" va fi prezentat în următoarea perioadă.

Vânzările PSA pe piaţa chineză au scăzut anul trecut cu 32%, la 262.583 vehicule, în timp ce ţinta stabilită de companie în urmă cu câţiva ani era de un milion de maşini.

Preţul minim cerut de Changan pentru participaţia sa din societatea mixtă cu PSA este de 1,63 miliarde de yuani (232 milioane de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS