Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

DIN CAUZA MODULUI ÎN CARE ESTE GESTIONATĂ CRIZA:Sute de protestatari din Liban cer demisia Guvernului

E.O.
Miscellanea /

Sute de protestatari din Liban cer demisia Guvernului

Sute de protestatari s-au adunat, astăzi, în Beirut, ca să ceară demisia Guvernului - instalat în ianuarie - din cauza felului în care este gestionată criza economică.

Potrivit Reuters, citată de news.ro, protestatarii - mulţi având feţele acoperite cu măşti şi purtând steaguri - s-au adunat în principala piaţă din capitala Libanului, care anul trecut a fost scenă pentru demonstraţii.

În Liban au fost ridicate aproape toate restricţiilor impuse de criza sanitară, care a dus la înrăutăţirea situaţiei economice. Oamenii au demonstrat cerând demisia Guvernului pus în funcţie în urmă cu cinci luni şi alegeri parlamentare anticipate.

Unii au cerut ca gruparea paramilitară şiită Hezbollah să fie dezarmată, iar alţii au aruncat cu pietre înspre forţele de ordine şi au spart vitrine ale magazinelor din centrul Beirutului, astfel că forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene.

Hassan Diab a preluat funcţia de prim-ministru în luna ianuarie, cu sprijinul Hezbollah, susţinută de Iran, şi al aliaţilor grupării, după ce guvernul anterior a fost înlăturat în urma protestelor.

Guvernul lui Diab este în negocieri cu Fondul Monetar Internaţional pentru un program de reformă economică prin care speră să obţină miliarde de dolari în finanţări.

În luna octombrie a anului trecut, criza financiară din Liban a dus la proteste masive. De atunci, lira libaneză şi-a pierdut aproximativ jumătate din valoare pe piaţa paralelă, preţurile au crescut şi companiile afectate şi de pandemie au tăiat numeroase locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie