DIN CAUZA UNEI NOI LEGI PENTRU SECURITATE CIBERNETICĂCompaniile străine din China ameninţă că îşi închid operaţiunile

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional /

Companiile străine din China ameninţă că îşi închid operaţiunile

Guvernul Chinei a aprobat o lege pentru securitatea cibernetică, act care vizează înăsprirea şi centralizarea controlului statului asupra fluxurilor de informaţii şi echipamente de tehnologie, provocând îngrijorări în rândul companiilor străine ce operează în ţara asiatică, informează Wall Street Journal. Noua lege face cenzura o chestiune de securitate cibernetică, care ameninţă să pedepsească companiile ce permit ca informaţiile neaprobate de stat să circule în mediul online. Legea controversată a fost promulgată în urma declaraţiilor Beijing-ului referitoare la creşterea hacking-ului şi terorismului în sectorul online.

Iniţiativa guvernului chinez a atras critici din partea grupurilor de afaceri străine din cauza listei sectoarelor care sunt definite ca fiind parte a "infrastructurii critice de informaţie" a Chinei, ceea ce face ca sectoarele de telecomunicaţii, energie, transport, servicii de informare şi de finanţare să fie supuse unor controale de securitate.

Legislaţia adoptată de China urmează să intre în vigoare în iunie 2017 şi este o "necesitate obiectivă" a Chinei ca o mare putere pe internet, a declarat un oficial al Parlamentului chinez, precizează Reuters.

Investitorii din străinătate ameninţă să închidă companiile de tehnologie din diferite sectoare considerate "critice", şi sunt sceptici in legătură cu datele care urmează să fie stocate pe serverele situate în China. Specialiştii consideră că legea va spori restricţiile cu privire la internet din China, deja supuse mecanismului de cenzură online, cel mai sofisticat din lume.

Mai mult de 40 de grupuri de afaceri de la nivel mondial au înaintat o petiţie premierului chinez Li Keqiang, în luna august, cerând Beijing-ului să modifice secţiuni controversate ale legii. Oficialii chinezi au declarat că legea pentru securitatea cibernetică nu va interfera cu interesele afacerilor străine.

Yang Heqing, oficial al Congresului Naţional al Poporului, a declarat că internetul este profund legat de securitatea naţională a Chinei. Domnia sa a declarat: "China este o putere pe internet, şi este una dintre ţările care se confruntă cu cele mai mari riscuri de securitate pe internet, iar din acest motiv are nevoie urgentă de a stabili un sistem juridic de securitate pentru reţea".

James Zimmerman, preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în China, a numit prevederile noii legi ca fiind "vagi, ambigue şi obiectul unei interpretări largi de către autorităţile de reglementare".

Însă, Zhao Zeliang, directorul biroului de coordonare a securităţii cibernetice din China, susţine că fiecare articol din noua lege este în concordanţă cu normele de comerţ internaţionale şi China nu va închide uşa companiilor străine.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS