Abonament gratuit

DIN FRUNTEA ANAF, LA ÎNCHISOARESorin Blejnar a fost condamnat cu executare

Ziarul BURSA #Politică /

Sorin Blejnar a fost condamnat cu executare

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, decizia fiind definitivă.

"Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă aşteptam la aşa ceva", a declarat Sorin Blejnar pentru un post TV, la scurt timp după ce a aflat sentinţa. În acest dosar, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate. Conform DNA: "Banii respectivi urmau să îi fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi celălalt funcţionar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip «fantomă» controlate de aceştia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive".

Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei. Anchetatorii susţin că Sorin Blejnar ar fi folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociaţi sunt cu precădere cetăţeni arabi, pentru a scoate din bancă cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la societatea în favoarea căreia a intervenit pentru câştigarea a două contracte cu ANAF. Fostul director de achiziţii şi investiţii publice din ANAF Dan Stroe le-a spus procurorilor DNA Ploieşti că a dus mita provenită din contractele încheiate de ANAF cu firma Romsys în biroul lui Blejnar. Banii i-ar fi fost duşi lui Blejnar în cutii de hârtie de copiator.

Pe de lată parte, luna trecută, Blejnar a fost achitat definitiv în dosarul "Motorina", în care a fost judecat pentru evaziune fiscală şi constituirea unui grup organizat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PESTIDIGITAȚIA VORBEȘTE LA HOȚII..... ÎN (IN)JUSTIȚIE....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie