Din nou pericol pe Drumul Naţional 10 din cauza căderilor de pietre de pe versanţi

Ana Felea
Miscellanea / 21 iunie

Din nou pericol pe Drumul Naţional 10 din cauza căderilor de pietre de pe versanţi

O comisie de specialişti formată la ordinul prefectului Buzăului face verificări, în regim de urgenţă, pe Drumul Naţional 10, cel care face legătura din Buzău şi Braşov. Potrivit prefectului Daniel Ţiclea, alarma a fost dată de Secţia de Drumuri Naţionale Buzău care a sesizat faptul că în zona Barajului Siriu este pericol ca mai multe blocuri de piatră, de mari dimensiuni, să se desprindă pe versant şi să ajungă pe carosabil.

"Astăzi pentru ora 14.00, am convocat o comisie de verificare şi evaluare a situaţiei la faţa locului, pe DN10, la Siriu, în zona kilometrilor 79-80, este înainte de copertina de la km 81, deci cumva în zona barajului, deasupra barajului, efectiv. Comisia a fost convocată în urma sesizării SDN Buzău că pe partea dreaptă a drumului, adică pe versant, ar fi nişte blocuri de dimensiuni destul de mari care ar fi în instabilitate şi ar prezenta riscul de a se desprinde de pe versant. Mergem să vedem, am convocat şi SGA, şi IPJ şi ISU şi mergem să vedem exact care este obiectul sesizării şi dacă se verifică sau nu. Vom vedea ce măsuri trebuiesc luate", a declarat prefectul Daniel Ţiclea.

Prefectul Daniel Ţiclea a explicat că în această zonă au mai fost probleme şi în urmă cu câteva luni, când a şi fost luată decizia ca circulaţia să fie oprită din cauza pericolului la care erau supuşi participanţii la trafic. De asemenea, prefectul Buzăului a menţionat faptul că acolo sunt prevăzute lucrări tocmai pentru că este vorba despre o zonă în care cad periodic pietre de pe versanţi.

"Pentru zona aceasta, la acest moment, DRDP Bucureşti are semnat un contract de proiectare şi execuţie pentru rănguire şi montare de plase pe versanţi. S-a dat ordin de începere a lucrărilor pe 16 mai, pentru proiectare. Avem un termen de 130 de zile pentru proiectare, după care se va trece la execuţie" a spus Daniel Ţiclea.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro