DIN NOU Valtecia Achiziţii cere falimentul Romcab

A.I.
Piaţa de Capital / 20 aprilie 2021

Valtecia Achiziţii cere falimentul Romcab

Valtecia Achiziţii a depus o nouă cerere de faliment pentru Romcab Târgu Mureş (MCAB), companie aflată în insolvenţă, a anunţat astăzi producătorul de cabluri printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform comunicatului, Romcab îşi va manifesta drepturile procesuale, formulând întâmpinare în termenul legal, ce va conţine apărările faţă de cererea de faliment promovată de Valtecia Achiziţii, societate ce are drept obiect de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

"De-a lungul perioadei de insolvenţă, Valtecia Development/Achiziţii a formulat alte trei cereri de faliment, faţă de care instanţele de judecată au pronunţat soluţii de respingere sau au făcut obiectul unor renunţări din partea însăşi a Valtecia", se arată în raportul Romcab.

Potrivit comunicatului, producătorul de cabluri îşi va concentra eforturile în vederea soluţionării cererii de faliment într-o manieră care să nu prejudicieze parcursul şi perspectivele companei.

În luna februarie a anului 2017, Romcab Târgu Mureş a intrat în insolvenţă la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 179,7 milioane de lei pentru 2016, pe fondul deprecierii stocurilor, de la 629,62 milioane de lei, la 30 septembrie 2016, la 498,9 milioane de lei, la 31 decembrie 2016.

În data de 18 februarie a acestui an, Tribunalul Specializat Mureş a confirmat planul de reorganizare al companiei. Planul propus de Romcab, prin administratorul special Zoltan Prosszer, fusese aprobat de creditori la adunarea din 18 decembrie 2020. Executarea planului de reorganizare se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, calculaţi de la momentul confirmării planului de către judecătorul sindic.

La începutul lunii martie a acestui an, acţiunile Romcab au reintrat la tranzacţionare la BVB. Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 62 milioane euro, în creştere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut.

Sadalbari SRL, reprezentată de Zoltan Prosszer, are 69,03% din Romcab, conform datelor publice de pe site-ul Bursei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Are activ net negativ, actionarii trebuie sa vina urgent cu banuti de acasa.

    1. Trebuie sa restructureze!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb