DIN PROFITUL ANULUI TRECUTBiofarm propune un dividend de 0,021 lei/acţiune

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Randament brut de 6,3% Biofarm ţinteşte dezvoltarea prin achiziţia unor companii farmaceutice, a unor branduri locale sau companii farmaceutice internaţionale 

Consiliul de Administraţie al Biofarm Bucureşti (BIO), companie deţinută de SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), a convocat acţionarii pentru data de 28 aprilie, cu propunerea distribuirii, din profitul anului trecut, unui dividend de 0,021 lei/titlu, se arată în raportul companiei postat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Raportat la ultima cotaţie a acţiunilor BIO din data de 23 martie, de 0,331 lei, propunerea înaintată de conducerea Biofarm oferă un randament brut de 6,34%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni BIO la data de 14 august, în timp ce plăţile urmează să înceapă din 3 septembrie.

Pe lângă distribuirea profitului anului trecut, acţionarii Biofarm vor mai avea pe masă, împuternicirea board-ului pentru identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare a societăţii prin achiziţia unor companii farmaceutice sau a unor branduri locale sau companii farmaceutice internaţionale.

De asemenea, se va mai supune la vot aprobarea unui buget net de cel mult 1% din profitul operaţional în vederea recompensării membrilor Consiliului pentru îndeplinirea bugetului anului 2020.

Biofarm Bucureşti a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 50,8 milioane de lei, în creştere cu 32,23% faţă de cel din 2018, în condiţiile în care, veniturile din vânzări au urcat cu 10%, la 202,79 milioane de lei.

SIF Muntenia deţine 50,89% din Biofarm, în timp ce SIF Banat-Crişana are 36,74% din producătorul de medicamente din Bucureşti. SIF1 deţine aproape integral SAI Muntenia Invest, societatea ce administrează SIF4.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS