DIN PROFITUL ANULUI TRECUT, REZULTATUL REPORAT ŞI ALTE REZERVE Conpet va distribui un dividend cu randament de 9,4%

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 1 mai

Conpet va distribui un dividend cu randament de 9,4%

Transportatorul de produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE) va distribui un dividend cu randament brut de 9,4%, din profitul anului trecut, rezultatul reportat şi alte rezerve, conform hotărârii acţionarilor din această săptămână, după cum reiese dintr-un raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Din profitul anului trecut, de 51,9 milioane de lei, compania va acorda acţionarilor suma de 50,4 milioane de lei, în concordanţă cu politica anunţată la începutul anului 2021, ce ce presupune o alocare situată între 85% şi 100% din profitul net contabil.

Din rezultatul reportat, transportatorul de produse petroliere va repartiza 7,1 milioane de lei, în timp ce din dividendele prescrise neridicate timp de trei ani de la data exigibilităţii, reflectate în situaţiile financiare la alte rezerve, acţionarii vor primi 5,48 milioane de lei.

Dividendul unitar total de 7,2836 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii COTE de vineri, de 77 de lei, oferă un randament brut de 9,45%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende, este 25 mai, în timp ce data plăţii este 16 iunie.

De asemenea, acţionaii companiei au aprobat declanşarea operaţiunii de majorare a capitalului social al Conpet cu valoarea terenurilor aferente celor 48 de certificate de atestare a dreptului de proprietate, precum şi formularea unei solicitări către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru desemnarea unui evaluator autorizat pentru evaluarea terenurilor, ce au suprafaţa totală de 554.337 metri pătraţi.

Conpet deţine o poziţie de monopol în piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, OMV Petrom fiind clientul său cel mai important, asigurând 81% din veniturile companiei.

Statul Român are 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la 666 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Am acțiuni la SC CONPET PLOIEȘTI si am lucrat pina in octombrie 2020 la această societate ,acum sunt pensionar cum pot să primesc dividendele și cind se poate plata ?

  1. Plata dividend 16 iunie.

   Modalitatea de plata va fi comunicată pana la aceasta data, deci urmăriți pe site-ul conpet sau la comunicările pe bursa bvb.ro  

   Cu buletinul la orice unitate CEC Bank din tara, incepand cu data de 16 iunie pentru dividendele corespunzatoare anului 2021.

   De-asemenea, tot aici puteti solicita oricand dividendele aferente anilor anteriori (in limita a 3 ani de principiu) presupunand ca acestea nu au fost revendicate pana acum.

   Succes! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro