Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DIN PROFITUL ANULUI TRECUTSIF Oltenia propune un dividend cu randament brut de 5,2%

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

SIF Oltenia propune un dividend cu randament brut de 5,2%

Circa 71,92 milioane de lei urmează să meargă, în special, către derularea unui program de răscumpărare a 22,15 milioane de acţiuni proprii 

Conducerea SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii pentru adunarea de bilanţ, la data de 28 aprilie, pe ordinea de zi găsindu-se propunerea repartizării, din profitul anului trecut, a unui dividend unitar de 0,1 lei, echivalentul unui randament brut de 5,26%, faţă de preţul de închidere de ieri al acţiunilor SIF5, de 1,9 lei (sau 4,7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare al titlurilor societăţii, în anul 2019), reiese din notificarea emitentului remisă, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din profitul net înregistrat anul trecut de SIF-ul din Craiova, de 124,13 milioane de lei, suma de 52,21 milioane de lei (42,06% din total) ar urma să meargă la acţionari, în cazul unui vot pentru, al acestora.

Restul, de aproape 71,92 milioane de lei, va merge către surse proprii de finanţare, în vederea constituirii fondurilor necesare pentru investiţii, în special pentru derularea unui program de răscumpărare a 22,149 milioane de acţiuni proprii, în vederea reducerii capitalului social al societăţii.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni SIF5 la data de 12 iunie 2020 (implicit data ex-dividend este 11 iunie), plăţile urmând să se facă începând cu debutul lunii iulie.

Pe lângă propunerea privind repartizarea rezultatului anului 2019, acţionarilor SIF Oltenia li se va mai prezenta şi supune spre aprobare Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Strategia societăţii pentru anul curent.

La finele lunii februarie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF Oltenia era de 3,5027 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF5 din data de 19 martie, oferea un discount de tranzacţionare de 45,75%.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Foartemic dividendul, ZGARCITILOR!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Detin actiuni la SIF OLTENIA . Cum pot intra in posesia dividendelor pe care nu le-am ridicat niciodata.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS