DIN PROFITUL ANULUI TRECUTVrancart propune alocarea a 56%, sub formă de dividende

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Randament de peste 5% 

Consiliul de Administraţie al Vrancart Adjud (VNC) a convocat acţionarii în data de 24 aprilie 2019, pentru a aproba distribuirea sumei de 9,8 milioa-ne de lei, sub formă de dividende, echivalentul a aproape 56% din profitul net realizat în anul 2018, de 17,53 milioane de lei, potrivit convocatorului emitentului, transmis, la sfârşitul săptămânii trecute, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea unitară a dividendului este de 0,0095 lei care, raportat la preţul de închidere a titlului VNC din 14 martie, de 0,166 lei/titlu, oferă investitorilor un randament brut de 5,72%.

Data de înregistrare, cea la care investitorii trebuie să deţină acţiuni pentru a beneficia de dividende, este 8 octombrie 2019, în timp ce data plăţii înaintată de conducerea emitentului este de 22 octombrie 2019.

Pe ordinea de zi, acţionarii VNC mai au alegerea unui nou administrator, cu mandat până în 27 aprilie 2022, pe locul vacantat de El Lakis Najib, care a renunţat la funcţia din CA Vrancart şi Biofarm "din motive personale", în contextul în care acesta a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti, împreună cu Dragoş Bîlteanu, la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar început în anul 2014, în care DIICOT i-a acuzat de folosire cu rea-voinţă a creditului sau bunurilor societăţii Industrialexport SA şi alte trei infracţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Totodată, acţionarii companiei mai trebuie să aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2019 şi a planului de investiţii pentru perioada 2019 - 2020.

În 2018, vânzările producătorului de hârtie, carton şi ambalaje au marcat o creştere de 13,23%, până la 294,41 milioane de lei, în timp ce costurile operaţionale s-au cifrat la o valoare de 272,46 milioane de lei, în urcare cu aproximativ 15% faţă de anul anterior.

Compania este deţinută în proporţie de aproximativ 75% de SIF Banat - Crişana (SIF1), în timp ce circa 25% din Vrancart se tranzacţionează liber la bursă.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 171,26 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS