DIGI Comunications

DIN PROFITUL PRIMULUI SEMESTRU:Transilvania Construcţii distribuie dividende cu randament de 4%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 31 octombrie 2019

Transilvania Construcţii distribuie dividende cu randament de 4%

Şi anul trecut compania a alocat acţionarilor dividende din rezultatele trimestriale

Transilvania Construcţii (COTR) va distribui către investitori, sub formă de dividende, aproape tot profitul net obţinut în primul semestru al acestui an, conform hotărârii acţionarilor de astăzi, se arată într-un raport remis de emitent către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, circa patru milioane de lei se vor îndrepta către acţionarii companiei începând cu data de 10 decembrie, echivalentul unui dividend brut de 5 lei/titlu, ceea ce raportat la preţul acţiunii COTR din data de 9 septembrie (ultima oară când s-au înregistrat tranzacţii cu titlurile emitentului), de 126 lei, oferă un randament brut de 3,97%.

"Dividendele parţiale repartizate în cursul anului se regularizează după aprobarea situaţiilor financiare anuale aferente anului 2018. În condiţiile în care vor rezulta dividende achitate în plus către acţionari, aceştia le vor restitui în maxim 60 de zile de la data aprobării situaţiilor financiare anuale", se specifică în raportul companiei.

Şi în 2018 compania a distribuit dividende parţiale, pe baza situaţiilor financiare aferente trimestrului al treilea, atunci suma ridicându-se la de 1,51 milioane de lei, dividendul brut fiind de de 1,9 lei/acţiune.

Data de înregistrare, cea la care investitorii trebuie să deţină acţiuni COTR pentru a beneficia de dividende este 26 noiembrie.

În adunarea din 24 aprilie a acestui an, acţionarii companiei au aprobat modificarea obiectului principal de activitate al societăţii din "Lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale" în "Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate".

Pentru primele şase luni din acest an, compania a raportat un profit net de 4,3 milioane de lei, cu 59% mai mare decât cel raportat la finele primelor şase luni din 2018.

La data de 30 iunie 2019, acţionarii Timofte Andrei Iancu şi Timofte Mircea deţineau împreună 94,78% din companie, iar diferenţa reprezenta free-floatul.

Titlurile COTR au se tranzacţionează sporadic, la ultima cotaţie valoarea de piaţă a Transilvania Construcţii fiind de circa 100,76 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro