Abonament gratuit

DIN PROFITUL PRIMULUI SEMESTRUTransilvania Construcţii propune un dividend parţial cu randament de 4%

M.G.
Piaţa de Capital /

Transilvania Construcţii propune un dividend parţial cu randament de 4%

Acţionarii Transilvania Construcţii (COTR) sunt convocaţi, pentru data de 31 octombrie a acestui an, pentru a vota propunerea Consiliului de Administraţie de a distribui ca dividende parţiale suma de aproape 4 milioane de lei, reprezentând 92,89% din profitul net înregistrat în primul semestru al acestui an, se arată în convocatorul emitentului, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, pentru a beneficia de dividendul brut de 5 lei/titlu, care oferă, la rândul său, un randament brut de 4%, investitorii trebuie să deţină titluri COTR la data de 26 noiembrie 2019, în timp ce plăţile către acţionari ar urma să fie făcute începând cu 10 decembrie 2019.

În adunarea din 24 aprilie a acestui an, acţionarii companiei au aprobat modificarea obiectului principal de activitate al societăţii din "Lucrări de construcţii clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale" în "Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate".

Pentru primele şase luni din acest an, compania a raportat un profit net de 4,3 milioane de lei, cu 59% mai mult decât un profit net de 2,7 milioane de lei, obţinut în primele şase luni din anul anterior.

La data de 30 iunie 2019, acţionarii Timofte Andrei Iancu şi Timofte Mircea deţineau împreună 94,78% din companie, iar diferenţa reprezenta free-floatul.

În raport cu preţul acţiunii COTR din data de 9 septembrie, ultima zi în care s-au tranzacţionat titlurile societăţii, de 126 lei, valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 100,76 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS