DIN TOTALUL DE 96,1 MILIOANE DE TITLURISubscrieri pentru 28,5 milioane de acţiuni REIT, în prima etapă a majorării de capital

A.I
Piaţa de Capital / 21 octombrie

Subscrieri pentru 28,5 milioane de acţiuni REIT, în prima etapă a majorării de capital

Etapa a doua a operaţiunii începe astăzi

Investitorii au subscris 28,5 milioane de acţiuni, pentru care au plătit 5,7 milioane de lei, în prima etapă a majorării de capital a Star Residence Invest (REIT), după cum reiese din raportul companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea de piaţă, ce a primit votul acţionarilor în data de 4 iunie, ţinteşte majorarea capitalul Star Residence Invest cu cel mult 19,22 milioane de lei, prin emiterea a maxim 96,1 milioane de acţiuni noi, şi se derulează în două etape. În prima, subscrierile s-au făcut pe baza drepturilor de preferinţă, iar a doua se va realiza printr-un plasament privat, pentru titlurile nesubscrise în prima fază.

Pentru subscrierea a două acţiuni noi, erau necesare două preferinţă, care au fost tranzacţionate în prealabil la BVB, între 3 şi 9 septembrie. Conform datelor publicate de companie, în prima etapă, ce s-a încheiat săptămâna trecută, au fost exercitate 14,25 milioane de drepturi de preferinţă, ceea ce înseamnă că au fost vândute 28,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 0,2 lei/titlu, coform datelor din prospect.

Cele 67,6 milioane de titluri nesubscrise vor fi vândute printr-un plasament privat, la preţul de 0,218 lei/acţiuni, după cum reiese din document. Plasamentul începe astăzi şi se va încheia pe data de 3 noiembrie.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, conform companiei.

Recent, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) şi-a vândut către Momentum Capital SRL deţinerea de 22,35% pe care o avea la Star Residence Invest, pentru circa 2,15 milioane de lei.

Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, societatea având un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani. Star Residence Invest este singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este administrată de Reit Capital, societate deţinută de BRK Financial Group.

Pentru primele şase luni ale anului, Star Residence Invest a raportat un profit net de aproape 0,34 milioane de lei. Veniturile din exploatare s-au ridicat la 0,61 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 0,25 milioane de lei, cele mai mari, de 0,15 milioane de lei, fiind ajustări ale activelor imobilizate. Compania a fost înfiinţată în octombrie 2020, astfel încât rezultatul nu poate fi comparat cu perioada similară a anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro