DIN VÂNZAREA OPERAŢIUNILOR DIN UNGARIADigi Communications a rambursat 272 milioane de euro din datoria financiară a grupului telecom

M.G.
Piaţa de Capital / 20 ianuarie

Digi Communications a rambursat 272 milioane de euro din datoria financiară a grupului telecom

Digi Communications (DIGI), compania mamă a RCS - RDS, a rambursat, în perioada 3 ianuarie - 19 ianuarie, 272,01 milioane de euro din datoria financiară a grupului, potrivit unui raport al companiei de telecomunicaţii remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Rambursarea s-a făcut din banii aduşi de vânzarea operaţiunilor DIGI din Ungaria, în urma căreia DIGI a încasat în 3 ianuarie 625 de milioane de euro.

"Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa că, în perioada dintre data finalizării tranzacţiei încheiate între filiala din România a societăţii (RCS&RDS) şi 4iG Plc privind operaţiunile grupului din Ungaria, respectiv data de 3 ianuarie 2022 şi data de 19 ianuarie 2022, societatea şi filialele sale au rambursat o sumă în cuantum total de 272.017.424 euro din datoria financiară a grupului", arată comunicatul companiei.

Amintim că RCS & RDS (filiala din România a DIGI) şi compania 4iG agreaseră la finalul lunii martie 2021 termenii unui acord preliminar care vizau o eventuală tranzacţie pentru cumpărarea DIGI Tavközlesi Szolgaltato Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure.

În data de 29 noiembrie 2021, părţile au finalizat negocierile şi au încheiat documentele tranzacţiei pentru transferul filialelor şi operaţiunilor DIGI din Ungaria către 4iG. Tranzacţia este supusă unor condiţii, inclusiv aprobării autorităţilor de concurenţă, conform unui comunicat al operatorului de telecomunicaţii.

La data de 30 septembrie 2021, conform raportului trimestrial, grupul DIGI avea în bilanţ datorii pe termen lung în valoare de 1,33 miliarde de lei, din care împrumuturi purtătoare de dobândă, inclusiv obligaţiuni, de aproape 1,03 miliarde de lei, în timp ce datoriile totale (curente + pe termen lung) se ridicau la 2,14 miliarde de lei.

Evaluarea DIGI la BVB se ridică la 4,24 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro