Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DINTR-O PARTE A PROFITULUI DIN 2017Romcarbon distribuie un dividend cu randament brut de 3,8%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Romcarbon distribuie un dividend cu randament brut de 3,8%

Acţionarii procesatorului de mase plastice Romcarbon Buzău (ROCE) au aprobat, în adunarea generală de ieri, alocarea ca dividende a sumei de 1,056 milioane de lei, reprezentând o parte din profitul net înregistrat în exerciţiul financiar 2017 rămas nedistribuit, informează compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 0,004 lei, ceea ce raportat la cotaţia ROCE de ieri, de 0,106 lei, oferă un randament brut de 3,77%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni ale procesatorului de mase plastice la data de 4 octombrie a acestui an, plata urmând a se realiza la data de 24 octombrie 2019.

După primele şase luni ale anului curent, compania a obţinut un profit net de numai 25.427 de lei, cu mult sub realizat la jumătatea lui 2019, când societatea din Buzău marca un profit de aproape 5,24 milioane de lei.

Veniturile din vânzări s-au redus cu 4,63%, la 95,72 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au urcat cu 3,68%, la 18,73 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La jumătatea anului curent , printre acţionarii Romcarbon se aflau Living Plastic Industry SRL, cu o deţinere de 32,85% din companie, şi Joyful River Limited, cu un pachet de 20,52% din acţiunile procesatorului de mase plastice.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de aproape 30 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS