Directorul general al Goldring, lansează platforma Finants.ro, un broker online de credite pentru IMM-uri şi startup-uri

G.D.
Companii / 2 noiembrie 2022

Virgil Zahan

Virgil Zahan

Virgil Zahan, directorul general al Goldring vine în sprijinul antreprenorilor români interesaţi de eficientizarea activităţii şi lansează Finants.ro, platforma online de creditare dedicată IMM-urilor, primul One Stop Shop al surselor de finanţare, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Finants.ro va funcţiona nu doar ca un broker online de credite pentru companii din zona IMM, inclusiv startup-uri, ci ca un veritabil One Stop Shop al surselor de finanţare de care au nevoie antreprenorii. Este soluţia prin care ajutăm antreprenorii nu doar să primească cea mai potrivită finanţare, ci şi să economisească timp, extrem de preţios pentru cei care conduc afaceri. Mai mult decât atât, platforma oferă, totodată, şi un instrument de analiză financiară bazat pe date publice, un tool unde tu, antreprenor, poţi să-ţi compari indicatorii cu cei ai concurenţilor direcţi şi, mai relevant, cu benchmark-ul industriei în care activezi", a declarat Virgil Zahan.

Potrivit sursei citate, Finants.ro (www.finants.ro) face matching-ul între solicitările clientului şi ofertele de finanţare, un alt avantaj competitiv fiind dat de rapiditatea cu care solicitarea clientului ajunge la finanţatori şi de modul transparent în care solicitantul poate alege varianta cea mai potrivită pentru el.

Politica Finants.ro este "zero comision" pentru clienţii care accesează serviciile de analiză financiară şi partea de credite. Sursele de venit ale platformei sunt generate de lead-urile şi comisionul încasat de la finanţatori, în momentul în care solicitarea de finanţare este onorată.

Finants.ro livrează finanţatorilor un sumar al rezultatelor financiare împreună cu un scoring de sănătate financiară, pentru a scurta timpul dintre analiza dosarului de finanţare şi interesul manifestat pentru acordarea creditului. De asemenea, datele încărcate de antreprenori în platformă vor fi vizibile pentru acei ofertanţi pe care i-a acceptat, nu va fi necesară trimiterea aceloraşi date la fiecare finanţatori potenţiali.

Concret, scopul Finants.ro este să ajute antreprenorii să găsească finanţările potrivite pentru ei cât mai simplu şi rapid şi să economisească timp. În platformă, pe partea finanţatorilor, vor figura bănci, IFN-uri, firme de brokeraj, platforme de crowdfunding sau alţi parteneri care-şi doresc clienţi şi care, la rândul lor obţin avantaje, ofertându-şi serviciile prin Finants. De asemenea, vor fi listate şi finanţările nerambursabile disponibile pentru companii.

"Un antreprenor intră în aplicaţie şi lansează o cerere de ofertă. Cererea este trimisă ofertanţilor care au în portofoliu produsul solicitat. În condiţiile în care nu există oferte pentru solicitare, aplicantul este îndrumat către un alt produs apropiat sau se reţine solicitarea acestuia până apar produse de finanţare care să acopere nevoia lui. În condiţiile în care clientul este < < potenţial eligibil > > şi există oferte pentru solicitarea sa, acesta va putea alege finanţatorul preferat", a explicat Virgil Zahan.

Echipa antreprenorului din Târgu-Mureş a adunat peste 10.000 de ore de muncă pentru acest proiect, la care a lucrat aproape patru ani şi care are mai multe etape de dezvoltare atât în ceea ce priveşte zona de produse de creditare, cât şi în ceea ce priveşte aria de funcţionalităţi de analiză şi educaţie financiară, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Poate fi benefica pentru IMM-uri.Felicitari

    Felicitari!

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro