Distribuţie pe Gustate vrea să atragă 2 milioane de euro printr-un plasament privat la BVB

G.U.
Piaţa de Capital / 17 iunie 2021

Bogdan Asan-Mic, acţionar şi administrator al Distribuţie pe Gustate.

Bogdan Asan-Mic, acţionar şi administrator al Distribuţie pe Gustate.

Distribuţie pe Gustate, companie de distribuţie şi producţie alimentară care activează în sudul României, urmează să realizeze un plasament privat pe Bursa de Valori Bucureşti pentru a atrage două milioane de euro prin majorare de capital social, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Suma va susţine compania să îşi continue investiţiile planificate până la finalul 2022, printre care achiziţia unităţii de producţie pe care acum o utilizează în regim de

închiriere.

Distribuţie pe Gustate este o companie de distribuţie şi producţie de preparate din carne care activează în zona Olteniei şi a Munteniei. Compania, lansată în 2011, a avut afaceri de 11,1 milioane de euro anul trecut. Iniţial a activat doar pe segmentul de distribuţie, dar

începând cu anul 2019 s-a extins şi pe zona de producţie a preparatelor din carne prin

dezvoltarea propriului brand: Mezeluri din Bănie.

Potrivit sursei citate, plasamentul privat va permite companiei să-şi continue creşterea într-un ritm accelerat pe cele trei linii de business principale: distribuţie de produse alimentare, extinderea propriei reţele de magazine şi producţia de preparate din carne sub brandul "Mezeluri din Bănie".

Plasamentul privat al acţiunilor nou emise de către Distribuţie pe Gustate pentru atragerea de capital este intermediat de compania de brokeraj Goldring. De asemenea, consultantul finan-ciar al companiei Distribuţie pe Gustate este Valentin Nedelcu, fondator al Ştiinţa Banilor.

Discuţii pentru achiziţia anul acesta a unei fabrici de carne în Dolj

"Prin aceste fonduri vom creşte viteza procesului investiţional în două direcţii: achiziţia anul acesta a unei unităţi de producţie pentru preparate din carne în judeţul Dolj şi îmbunătăţirea costurilor de producţie şi pentru achiziţia de materii prime, ceea ce va creşte marja şi profitul companiei. De asemenea, o parte din sumă va fi folosită pentru digitalizarea firmei şi

investiţii în marketing pentru creşterea brandului Mezeluri din Bănie. În viitorul apropiat avem în vedere şi extinderea propriei reţele de magazine în principalele oraşe din sudul României. În planurile noastre de investiţii există şi alte proiecte şi suntem bucuroşi că prin listarea com-paniei pe BVB, cu sprijinul partenerilor noştri - Goldring şi Ştiinţa Banilor - vom reuşi să du-cem compania la nivelul viziunii noastre", afirmă Bogdan Asan-Mic, acţionar şi administrator al Distribuţie pe Gustate.

Tranzacţia pentru achiziţia fabricii din judeţul Dolj urmează să fie finalizată în T2 anul acesta, se menţionează în comunicat.

Target 2021: afaceri de 60 mil. lei şi creşterea profitabilităţii

Conform comunicatului, compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 54 milioane de lei (11,1 mil. euro), în creştere cu 50% faţă de 2019 ca urmare a încheierii de contracte noi. De asemenea,

compania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,9 milioane de lei şi estimează un

rezultat net de 4,4 mil. lei pentru anul 2021. În present, Distribuţie pe Gustate are 128

angajaţi şi estimează să ajungă la 250, la finalul anului 2022.

"Pentru anul acesta ne-am bugetat o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei şi o îmbunătăţire a profitabilităţii. Creşterea profitului va fi determinată de faptul că o parte

importantă din fondurile atrase prin acest plasament privat vor fi îndreptate către achiziţia de bunuri şi materii prime la preţuri semnificativ mai competitive decât în prezent", adaugă Bogdan Asan-Mic.

Planuri pentru propria reţea de magazine. Sponsor al CS Universitatea Craiova

Compania are o reţea de 14 magazine în oraşele Piteşti, Costeşti, Ploieşti, Drăgăşani, Balş, Craiova, Corabia, Târgu Jiu, Strehaia, Bucureşti. În planul de investiţii pe termen de 3-5 ani, managementul companiei planifică să deschidă magazine şi depozite cash&carry în

principalele oraşe din sudul României, acolo unde compania activează şi cu distribuţia

proprie.

De asemenea, conducerea companiei este în discuţii cu distribuitori, retaileri şi platforme de livrare astfel încât produsele Mezeluri din Bănie să fie distribuite la nivel naţional.

Distribuţie pe Gustate are peste 1.500 clienţi business-to-business în judeţe precum Argeş, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Hunedoara, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Ilfov.

În primul trimestru al anului 2021 brandul "Mezeluri din Bănie" a trecut printr-un rebranding care a avut ca obiectiv schimbarea etichetelor, dar şi repoziţionarea brandului de preparate din carne. Printre iniţiativele companiei în zona de marketing se numără şi sponsorizarea echipei de fotbal CS Universitatea Craiova.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PAI CE , MIE MI-AR CONVENI SA AFLU CA BANII MEI AU AJUNS LA UN CLUB DE FOTBAL ??? INDIFERENT CARE O FI ALA !!! PAI NENE , ORI A-TI DEZVOLTI COMPANIA , ORI DAI BANII OAMENILOR UNOR FOTBALISTI !!! CA NU POTI SA SPONSORIZEZI O ECHIPA CU 2 LEI - 4 LEI , TREBUIE O SUMA MINIMA DE CATEVA SUTE DE MII DE LEI !!! CEL PUTIN !!! NICI CU AIA , NU AU CE SA FACA !!! TREBUIE INFINIT MAI MULTI !!! DE UNDE A MAI RASARIT SI PUSTIUL ASTA ??? VIVA LA CRAIOVA , COMPANIEROS !!!!!!! ASTA NU E INITIATIVA , E BABILONISM !!! S-O FACA , DAR PE BANII LUI , SI AI FAMILIEI LUI !!!

    Apropo de AeRo, saptamana asta, persoane initiate de la SAFE si MILK au mai "descarcat" niste actiuni in piata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro